Profile icon Profiel News icon Posts (10)
Blog image
  • Mama
  • Gezond

En dan ineens .....de ziekte met de k......

En dan denk je hmm.... die moedervlek , was die altijd al zo gek of is dat iets van de laatste tijd?

Opeens viel het me op dat de moedervlek die ik op mijn arm had er wat gespikkeld uitzag. Ik dacht bij mezelf ik durf niet te zeggen of die er altijd al zo uit zag of dat dat iets is van de laatste tijd? Ik wist wel dat ik daar altijd al een moedervlek had maar kon mij niet herinneren of die altijd al zo gekleurd was of niet. Hmmm.... toch maar een keer mee naar de dokter.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

En daar lig ik dan....

En daar lig ik dan in bed met een beeld wat ik maar niet kwijt kan raken. Een beeld van een klein verdronken onschuldig kindje..

Een aangespoeld klein jongetje schokt de hele wereld. zo lig ik er ook wakker van. Een klein onschuldig jongetje aangespoeld op het strand.... Aangespoeld alsof het niks is... En ik kijk naar mijn slapende dochter en kan de gedachte niet van me afschudden dat ik dit nooit wil mee maken, maarja dat wil geen enkele ouder.  Zo'n klein ontzield lichaampje.... Alleen op het strand..zonder papa of mama om hem te beschermen.  Hij heeft hier niet om gevraagd en toch is dit waar het hem heeft gebracht... Aangespoeld op het strand met zijn gezichtje in het zand....Ik slik nog eens en besef des te meer hoe een rijkdom een kinderleventje is. 

Artikel lezen
10 Reacties tonen
Blog image
  • Zwanger

En dan moet je ineens weer werken.

En dan is het ineens weer tijd om te gaan werken. Alleen bij de gedachte krijg je al de kriebels.

De wetenschap dat je weer bijna moet beginnen met werken zorgt er voor dat ik denk nee dat kan toch niet. Zo lang ben ik toch nog niet thuis? Ik had al langer verlof na mijn bevalling omdat mijn kleine 2,5 week te vroeg kwam. Dus aan het eind 2,5 weken extra gehad ipv voor de bevalling. Zo ben je net moeder en zo moet je weer aan het werk. Ik ben vast niet de eerste en de ook niet de laatste die denkt jeetje ik kan  nog wel 4 weken huis zijn en  nog dan gaat het veel te snel voorbij. Ik was al wel gewend om van je kleine weg te zijn, maar het idee dat er al weer een fase voorbij is geeft mij onmiddellijk het gevoel dat alles zooooo snel gaat.......maar gisteren was het niet zo ver. Mijn verlof was ten einde!

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Krampjes en een paar weken verder

Inmiddels een paar weken verder na het begin van de krampjes denken we het gevonden te hebben voor onze dochter.

onze dochter is inmiddels 6,5 week en heeft sinds 3 weekjes de oh zo bekende babykrampjes! Na 4 weken zijn wij na een hoop gezoek en vergelijken van reacties de druppeltjes van sab simplex gaan gebruiken. Omdat deze niet te verkrijgen waren in Nederland hebben wij deze besteld online en na een paar dagen thuis gekregen. Helaas hadden wij het idee dat onze dochter hier helemaal niet goed op reageerde. De krampjes werden niet minder en zelfs poepte ze lang niet meer zo veel en kregen wij het idee dat ze wat verstopt raakte. Daar dus maar weer mee gestopt. Oke gaan we dan nu nog wat anders proberen of laten we de krampjes op zijn beloop en zitten we het uit....? Omdat we het toch wel zielig vonden voor onze dochter zijn we de krampjes comfort poeder van Hero baby gaan proberen. Hier kreeg ze een stuk minder krampjes van en door dit te mengen met de gewone poeder van Hero baby reageerde onze dochter hier tot nu toe heel erg goed op. Wij doen bijvoorbeeld bij een fles van 150 ml 3 schepjes krampjes poeder en 2 schepjes gewone poeder. Af en toe krijgt onze dochter ook een fles borstvoeding maar omdat dit terug begint te lopen red ik het hier niet helemaal mee. Voor ons werkt dit tot nu toe dus ontzettend goed. Hopen dat dit zo blijft en dat onze dochter een vrolijke kleine meid blijft! 

Artikel lezen
3 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond

Krampjes... Wel of niet aan de middeltjes?

Krampjes en wat nu? Gaan we aan de middeltjes of zitten we het " gewoon" uit?

Onze dochter is alweer 3,5 week oud. De krampjes zijn inmiddels ook toegeslagen zoals bij veel baby's het geval is na 3 weekjes. Is het nu gewoon uitzitten tot ze er waarschijnlijk bij 3 maanden gewoon over heen groeien of gaan we proberen haar een beetje te helpen. Bij het cb hadden ze het over infacol maar op internet hoor ik ook veel het sab simplex vallen. Zijn er meer ouders die met het dilemma rondlopen of ze hun kindje echt iets willen geven wat misschien straks helemaal niet zo briljant blijkt te zijn als gedacht? Donderdag bij het cb maar even vragen maar alle info van ouders met ervaring is meer dan welkom !! 

Artikel lezen
3 Reacties tonen