Snap
  • borstvoeding
  • Borstvoedingnaborstvergroting
  • borstvoedingsverhaal
  • kolven
  • kolvenopwerk

Dank jullie wel, mijn lieve tietjes

Het einde van mijn borstvoedingsavontuur is in zicht...

Het is nog niet helemaal voorbij, maar het zal zeker niet lang meer duren. 
Keilah wordt over een kleine 2 weken alweer een jaar oud. Ik merk dat er niet veel melk meer uit komt na het kolven. Ik heb ook de indruk dat ze de nachten niet meer door trekt van 19u tot 4u. 


Voorheen kwam ze dus rond 4u voor een borst en sliep ze weer verder tot 7u. Dit was dan voor ons een "goede nacht". Heel zelden sliep ze het klokje rond. Maar dat was Keilah. Ookal had ze goed gegeten, een extra toetje, of wat pap in de afgekolfde melk/poedermelk, -it did not matter- ze kwam altijd wel rond 4u 's nachts. 


En die nachten? Die deed ik alleen. Djordy werkt meer dan fulltime. Doordeweeks van 9u tot 17u (als hij niet van ver moest terugrijden, was hij op z'n vroegst 17.30u thuis) en soms nog een boeking op vrijdag en/of zaterdag als DJ. 


Oja, en onze zoon Djano van 4? Die wordt regelmatig 's nachts wakker om te plassen en op de 1 of andere manier belandt hij altijd tussen ons in...


Oei, pittig, hoor ik je denken? Ja, ik ervaarde dit ook als heel pittig. Ondanks ik "maar" part-time (3 dagen per week) werk als grondstewardess, vond ik het heel zwaar. 


Dan heb ik het nog niet eens gehad over het kolven! Elke keer die kolftas mee en steeds denken aan of alles compleet is. Het kolven alleen al is niet heel relaxed. Wat kon ik er van balen, als ik nét niet optijd thuis was voor een voeding! Als de fles dan al was gegeven, moest ik wéér kolven. Ik had haar liever gewoon aan de borst. 


Ik word er emotioneel van, bij elke voeding nu, denk ik: Dit kan zomaar de laatste keer zijn... Overdag ben ik al zo goed als gestopt met voeden. (Kolven doe ik dus helemaal niet meer.) Ergens in de middag krijgt ze een fles en voor het slapen. Soms ook vroeg in de ochtend. Ik doe dit op gevoel... 's Nachts maak ik geen fles voor haar, mocht ze een keer wakker worden. 


Ergens is het ook goed hoor, dat ik ermee ga stoppen en ben begonnen met opvolgmelk. Een paar dagen terug hadden we een afspraak bij de GGD. Keilah is sowieso wat kleiner dan gemiddeld. Met alles; haar hoofdje, haar lengte en ook haar gewicht zit ze op de 1 na onderste lijn. Zij heeft altijd heel mooi haar eigen curve gevolgd. Dit keer zag je dat ze minder was aangekomen, dan voorheen. 


Er valt ook een hele last van mijn schouders nu ik aan het afbouwen ben. Ik voelde me na de eerste 2 dagen al "vrijer". Ik hoefde niet meer zo op de tijd te letten. Ik kon ook weer mijn jurkjes aan. Want tsja, hoe ga je voeden met een jurk aan? 

Mijn borsten zijn trouwens wat gaan hangen. Niet gek, ik heb mijn oudste zoon ook een jaar borstvoeding gegeven. Nu mijn dochter dus ook bijna een jaar. Ik ben super trots op mijn tietjes. Zij hebben hun werk uitmuntend gedaan! Boven verwachting. Ik heb namelijk een borstvergroting. Ik onderging de operatie een half jaar voordat ik zwanger raakte van Djano. Maar dit is een topic voor misschien een ander keer! 

In ieder geval... Ik ga mezelf binnekort maar eens trakteren op nieuwe lingerie. Ik heb té lang rond gelopen met die super comfortable voedingsbh's/hempjes! 

Ik wil je bedanken voor het lezen. (Als je niet al bij de helft in slaap bent gevallen, haha!)

Trending op Mamaplaats: "M'n zoon zette het op een gillen en dook weg"

11 maanden geleden

Lieve Ahn, leuk geschreven, je bent een topper dat je het zo lang hebt volgehouden! En Keilah? Die is er maar mooi lekker van gegroeid, net zo’n mooi poppetje als haar mama! Liefs, Kelly

11 maanden geleden

Als je pas om 9 uur hoeft te werken kan papa er best een keer uit snachts hoor.