Snap
  • Vakantie dagje weg
  • vakantie
  • camping
  • kamperen
  • nederland
  • Mallorca

Nederland vs. Mallorca

Hoe Corona roet in Mallorca gooide.

Voor iemand die anti kamperen is en niet weet hoe snel ze in een vliegtuig moet zitten zodra de vakantie begint is deze zomer een kleine uitdaging. Op zijn zachtst gezegd. Natuurlijk staat gezondheid voorop en bewegen we mee waar nodig. Maar dat ik dit jaar mijn lievelings eiland niet in het echt ga zien is toch wel even janken hoor.

Ieder jaar proberen we 2 keer naar Mallorca te gaan. Cala d’or om precies te zijn. Veruit de allerfijnste plek op deze aardbol. Pim denkt daar hetzelfde over en is een echt eiland kind. Maar goed zo’n feest is het dus niet. We zijn gewoon in Nederland en om het nog spannender te maken we zijn zelfs op een camping. In een caravan. 

Mensen die me vol onbegrip aankijken als ze horen dat ik echt geen fan ben van dit hele camping gebeuren. Half Nederland lijkt erbij te zweren. Het gezellige, kneuterige en knusse van kamperen. Nou zoals een vriendin van me altijd zegt: “ik wil het op vakantie beter hebben dan thuis”. Ik sluit me volledig aan bij deze uitspraak😆.

Zelfs afwassen, slapen op een plank en meer regen dan zon. De waardering voor dit hele tafereel moet nog even zijn weg naar mij vinden. Ondanks alle klaagzang hierboven geniet Pim voor 10. Loopt hij de hele dag met vieze voeten, vieze handen en een nog viezer gezicht te schateren over de camping. Alle liedjes van Piet Piraat en meneer de uil komen ruimschoots voorbij. Super stoer om met de grote jongens te hangen op de trampoline en dan nog stoerder de muziek box te komen halen bij de caravan om even te laten zien dat je best cool bent voor een 2-jarige. Wat een baas. 

En ik? Ik geniet van hem en daardoor van deze vakantie. ‘S avonds gezellig de lichtjes en kaarsjes aan. Vrienden op bezoek (Corona proof don’t worry!) en een fles wijn open. En wat we denk ik met zijn alle geleerd hebben in de afgelopen maanden is dat we in een prachtig land wonen. Met heel veel onontdekte plekken.  We zijn gezond en zoals Pim vanmorgen zei: “mam ik ben echt gek van deze vakantie”. En ik ben meer dan gek van jou lieve Pim.

Geniet er maar flink van want de volgende keer camping zal weer even duren haha😉.

Hoe vieren jullie vakantie dit jaar?

3 jaar geleden

Je hoeft niet perse te kamperen als je met de auto op vakantie gaat. Je kan ook een luxe appartement of villa huren bijvoorbeeld. Super leuk! En ook beter voor het milieu dan altijd vliegen ;)