Snap
  • Kind
  • #momlife
  • #familie
  • #genieten
  • vakantiemetkids
  • #reizen

Met kids naar Scandinavië

Durf jij het aan?

Gaan we daar echt naar toe op vakantie?

Dit is wat we hoorden toen we onze kids vertelden dat we een rondreis naar Noorwegen wilden boeken. En ja we moesten er zelf ook wel even aan wennen. Want ook wij gingen altijd mee met de grote stoet richting het zuiden. Naar Italië dan weer naar Frankrijk en noem het allemaal maar op. Jarenlang hadden wij al de gedachten om een keer naar Noorwegen te gaan maar om de stap te maken is toch even wat anders. Ik hoor van heel veel mensen om me heen als jezelf verteld dat je naar Noorwegen gaat of bent geweest. Oh daar wil ik ook echt nog graag een keer naar toe! Wat mij opvalt is dat veel mensen toch de stap niet zetten/durven te zetten. Ik zeg DOEN want wat valt er te verliezen? Het is toch geen standaard strand en zwembad vakantie met toch bijna altijd mooi weer. Noorwegen is toch een ruw land waardoor de vakantie een stuk actiever gaat worden. Hebben we daar eigenlijk zelf wel zin in? Was de vraag die wij ons geregeld stelden. We wisten wel via alle kanalen dat Noorwegen een wonderschoon land was en met niets te vergelijken was.

Eindelijk de knoop doorgehakt.

We hebben het geboekt en wat voelden we ons uit ons comfortzone maar we waren wel heel nieuwsgierig. We hebben een 17 daagse rondreis langs vakantiehuizen geboekt. Dit alles met een bootovertocht inclusief overnachting. Deze vakantie vergt wel een andere voorbereiding merkten we. Je moet goede kleding aanschaffen vanwege het weer wat in no time kan omslaan. Dus goede regenkleding en stevige wandelschoenen voor het ruige terrein. Door het steeds meer voor te bereiden en door spullen aan te schaffen merkten we dat we steeds meer zin kregen in deze vakantie uitdaging. Onze kinderen waren nog vrij sceptisch en hadden dus dan ook nog weinig motivatie gevonden om over de vakantie na te denken. Ze hadden er weing zin in! 

Snap

De reis

Waar we normaal richting het zuiden reden gingen we nu richting het Noorden. Helemaal naar de punt van Denemarken ( Hirsthals ) waar we op de boot gingen richting Stavanger in Noorwegen. Het nemen van een boot was al een ervaring en een nacht slapen aan boord was voor ons allemaal nieuw. Aan boord was er genoeg vertier voor de kids zoals animatie en een ballenbak voor de jongste. Daar gingen we dan naar het mooie Noorwegen. Heel vroeg in de ochtend kwamen we aan op een grijs en grauw industriegebied en we zaten elkaar verwonderd aan te kijken van dit word wel beter hopen we! Toen we eenmaal richting Stavanger reden en over de eerste heuvel kwamen zagen we het natuurschoon van Noorwegen op ons af komen. Toen wisten we dat deze vakantie helemaal goed zou komen.

We hebben op deze vakantie ruim 4000 km gereden door dit mooie en goed toegankelijke land zonder files en drukte. Wel moet je rekening houden met langere reistijden vanwege het ontbreken van snelwegen. Maar in Noorwegen wil en kan je niet hard rijden. Je kan de auto na elke bocht aan de kant zetten om je te verbazen over de schoonheid van dit land. Het gebergte met overal watervallen om je heen doen je telkens denken aan dat je in een film decor loopt. Al vrij snel vonden de kinderen het steeds leuker worden en wat scheelde is dat we gemiddeld 24 graden hadden en geen regen. Maar zelfs met regen kijk je je ogen uit geloof me! Wat ons vooral goed deed was de rust en de natuur. We werden er zelf helemaal ontspannen van. De resorts waar we zaten waren echt wel vol geboekt, maar je merkte er niets van. Als wij dan dachten aan al die keren in het zuiden dat je alleen maar de drukte van alle mensen om je heen hebt en met alle files er naar toe dan was dit echt een droomvakantie.

Het was een goede keus geweest deze stap, en dat Noorwegen mooi is dat kan ik jullie wel vertellen maar dat moet je echt zelf gaan ondervinden. Zelf heb ik nog nooit iemand gesproken die er geweest is en vertelde dat het was tegengevallen. Mocht je toch nieuwsgierig zijn kijk dat ons video op Youtube dan heb je een goed beeld van hoe het er uit ziet. Deze video is ook gedeeld door de reisorganisatie Buroscanbritt waar je deze fantastische reizen kunt boeken.

DURF JIJ HET AAN?

Volg ons op instagram @life_of_5_

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Life of 5?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.