Snap
  • Maagkanker
  • Chemo
  • chemotherapie
  • Medischemolen
  • dochters
  • liefde
  • levenzondermaag
  • kanker
  • Mamaisziek

"Ik besloot dat het na 2 chemo's genoeg was"

En toen zag ik het verdriet van mijn meisjes in hun ogen

Terwijl ik ook zal vertellen over de diagnose, het verloop van mijn ziekteproces tot waar we eigenlijk vandaag zijn, moet ik ook soms gewoon even kunnen ventileren over het heden. Dus je zal zien, zodra er 2023 als subtitel sta, dan gaat dit over het  nu en wat nu bezig is :) 


Vorige week besloot ik dat na 2 chemo's het genoeg was geweest. Daarmee tekende ik ergens ook mijn eigen doodvonnis, ofja dat vonnis is er eigenlijk sowieso al, aangezien er geen manier is om te controleren of de chemo aanslaat. Ik neem gif in mijn lichaam in de hoop dat het eventuele kleine celletjes zal doden, maar daar is geen enkele zekerheid rond, dus da's moeilijk te verteren in mijn hoofd en daarmee om te gaan. 


Dus ik bracht de artsen op de hoogte van mijn beslissing. Alles werd stopgezet, geen chemo op 20 februari. Toen voelde ik rust... Ik lag in het ziekenhuis dat moment, dus ik had vrede met mijn beslissing. Ik had trouwens met de dokter van wacht een goed gesprek en net dat gesprek deed me ook twijfelen, was stoppen de goeie beslissing?  Thuis kwamen de twijfels nog meer. 

Mijn 2 mooie meisjes keken me aan, ik zie het verdriet in hun ogen, die fonkeling is verdwenen en dat doet heel veel pijn, maar ik kan er zo weinig aan doen. Ik zou alles willen wegnemen als dat kon om hen die zorgeloze jeugd te geven die ze verdienen! 


Dus... Ik ging twijfelen. Ik trok mijn stoute schoenen aan en mailde opnieuw naar de oncoloog. Ik vroeg of er nog iets aan de dosis gedaan kon worden en of het eventueel mogelijk was om de chemo elke 3 weken te geven ipv om de 2 weken. 1 week recup is voor mij te kort om op te halen wat ik verloor in die slechte week. 

Da's een groot nadeel van leven zonder maag.. Wat ik verlies ben ik kwijt, gewicht bijkrijgen is hard. Niet onmogelijk, maar heel hard! Dus met misschien 2 betere weken kon ik wat meer aansterken zodat de chemo minder zwaar binnenkomt in mijn reeds uitgeputte lichaam. 

Dinsdag - op Valentijn - kreeg ik de feedback dat de arts akkoord gaat. De dosis zal herbekeken worden, chemo om de 3 weken en ook gaan ze nog een extra genetische test uitvoeren om te kijken of er een reden is waarom ik zo hard reageer op dit type chemo. 

Chemo 3 staat dus op de planning 27.02. SLIK! 

We moeten erdoor en ik hoop echt dat ik het op deze manier kan volhouden, dan weet ik voor mezelf dat ik alles op alles heb gezet! 


Nu, gisteren Valentijn... Tussen mijn man en ikzelf loopt het op dit moment wat stroef, meer dan normaal met wat er allemaal gaande is... We stonden nog nooit zo ver uit elkaar. Liefde is er, maar die is veranderd en dat voel ik. Dus ik probeer het even van me af te zetten, want die man gaat door vuur voor mij, zet alles op alles en zou de wereld overkruisen mocht dat nodig zijn. 

Gisteren zaten we rond een 'kampvuurtje' en hadden we een goed gesprek - dat mijn pyjama bijna in brand stond dat vergeten we even -. Toen kwamen er bepaalde zaken uit... 

Hij is ergens kwaad op mij dat ik wou stoppen, want zijn mama die gestorven is toen we 22 waren - ze was amper 46 - had de keuze niet. Tegen dat de kanker ontdekt was, was het te laat. Diagnose in Maart en in Augustus hebben we haar begraven. 

Zoiets komt binnen... Ik denk heel vaak aan haar en wat ze allemaal al heeft gemist. En geloof me, ik wil alles meemaken, maar chemo is zo vies en vuil. Het breekt mensen, het maakt mensen kapot. Het geneest ook, dat zeker en vast, maar het maakt ook zoveel kapot. 


Dus ik probeer zijn reactie van gisteren wat te verwerken, te plaatsen... Want hoewel ik hem snap, komt zoiets toch hard binnen. 


Liefs ik


Trending op Mamaplaats: Het begin: maagkanker op 30-jarige leeftijd

's avatar
1 jaar geleden

Lieve mama, er is hoop! Zijn Naam is Jezus! Zoals Jezus in de Bijbel al duizenden mensen genas, wil Hij dat vandaag de dag nog steeds doen. Een vriendin van mij is genezen van borstkanker na gebed. Compleet kankervrij. En ik heb al verschillende wonderen mee mogen maken in mijn omgeving. Als je hiervoor openstaat, er zijn verschillende genezingsdiensten in Nederland. Eind maart in Twente. Ook kun je gratis een boek hierover bestellen via Frontrunners ministries. Kijk op eens op hun Facebook pagina voor getuigenissen van wonderen. Gods zegen!

's avatar
1 jaar geleden

Wellicht eens met het Jezus verhaal naar het kinder kanker ziekenhuis gaan”! Maar dat lukt natuurlijk niet om wat voor vage reden

's avatar
1 jaar geleden

Dat is idd vaak de meestgeposte reactie op dit soort berichten... Waarom ga je dan niet naar het ziekenhuis? Ik begrijp je vraag. Echter is het zo dat je in NL niet zomaar een ziekenhuis binnen mag lopen en mag bidden voor mensen. Je mag alleen bij mensen op bezoek op uitnodiging. (en ja, velen hebben dit al eerder gedaan en zijn het ziekenhuis uitgezet). Bovendien, als je de Bijbel leest, staat er eigenlijk bij bijna alle genezingswonderen die Jezus deed, dat de zieken naar Hem toe kwamen. De zieke moet openstaan voor God en Zijn Woord (hoe kun je geloven voor Goddelijke genezing als je niet gelooft in God?). Er zijn hier hele boeken over geschreven dus ik kan dit niet in een klein bericht uittypen maar voor wie hier meer over wil lezen: Bestel gratis het boek 'Jezus aanraken'. (Daarbij.... ik reageer hier omdat de mama zegt geen andere hoop te hebben. Dus wat is het alternatief? Als je dan niets anders meer hebt om aan vast te houden, waarom dan niet je hoop en geloof op Jezus zetten? Je hebt in dat opzicht niets te verliezen toch? Op YouTube is een kanaal dat vol staat met wonderen van God. Dat heet Expedition Glory. Ik heb ook een tijd niet in God geloofd maar ik ben op zoek gegaan en kan er niet meer omheen. Hij bestaat en Hij houdt van jou!

's avatar
1 jaar geleden

Probeer aan de “echte” medicinale wietolie te komen ipv chemotherapie. Het heeft mensen die opgegeven waren, helemaal genezen.

's avatar
1 jaar geleden

Jomanda2 .

's avatar
1 jaar geleden

Waar kun je medicinale wietolie krijgen? En geneest het echt?

's avatar
1 jaar geleden

ja hoi. medicijnale wietolie gebruiker hier (vanwege eds). ik krijg de mijne gewoon via de huisarts. maar even voor de duidelijkheid: wietolie is geen mirakelmedicijn, het helpt niet iedereen en heeft (natuurlijk) ook nadelen. lees je dus gewoon eens in. stichting stuver nuver geeft degelijke informatie.

's avatar
1 jaar geleden

Schrijf mij op privé bericht en vertel mij er meer over aub groeten Erik vermeersch

's avatar
1 jaar geleden

Hierin kan je niemand raad geven dat moet jezelf beslissen.wij hebben hier dat ook mee gemaakt man en dochter kanker heb ben ons eigen recht gehouden aan de woorden die mijn vader altijd zei hij is gestorven ook kanker en dat was er is mmr 1 weg en dat is vooruit !@!

's avatar
1 jaar geleden

Heel veel sterkte en alleen jij weet wat je wel of niet aan kan…..dat kan niemand voelen.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama_en_maagkanker?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.