Snap
  • Maagkanker
  • dochters
  • liefde
  • Chemo
  • chemotherapie
  • Medischemolen
  • levenzondermaag
  • kanker
  • ziek

Het begin... Maagkanker op 30 jaar.

5 maart 2020  - de wereld op zijn kop

Ok, waar zal ik beginnen? 
Het is al even dat ik met het idee speel om 'mijn verhaal' als je het zo kan noemen online te delen. 


Ten eerste lotgenoten vinden van mijn leeftijd en in mijn land België of buurland Nederland is zo moeilijk, gewoon omdat het zo weinig voorkomt, of het komt vaker voor dan we denken, maar weten het gewoon niet. 

Nu, later meer daarover. 


Het begin. Mijn naam is Brenda, mama van 2 prachtige dochters Zoë en Ellie en vrouw van Stijn, mijn jeugdliefde. 


Op 28 februari 2020 werd ik enorm onwel. Na 2 maal flauwvallen thuis, zei ik tegen mijn man om de ambulance te bellen, iets wat ik normaal nooit zou doen, maar hoe ik mij dat moment voelde, was niet OK. 

Mee naar het ziekenhuis en daar zagen ze dat mijn bloedwaarden niet OK waren. Ik verloor ergens bloed intern was de boodschap. 

Ik werd opgenomen met de dag daarna een gastroscopie. Ik was halfwakker en hoorde hoe men zei, er zit hier iets wat hier niet hoort. Op dat moment kwam kanker geen moment in mij op. 

Het duurde nog enkele dagen tot 5 maart 2020. 


Men kwam de kamer binnen met 5 man en toen viel het woord kanker. Maagkanker om precies te zijn. 

30 jaar, verder gezond, in de fleur van mijn leven... Kanker! 

Dat maagkanker geen goeie vooruitzichten heeft, dat wist ik meteen, de overlevingskansen zijn klein en dat beangstigde mij enorm. Ik wou mijn kindjes niet zonder mama achterlaten, ze waren nog zo klein. 

Ik ging vechten, vechten met alles in mij... 

Toen brak corona uit.. De wereld nog meer op zijn kop en het ziekenhuis in lockdown. Ik had nooit verwacht kanker te krijgen, maar evenmin dat ik alles qua behandelingen en operaties alleen ging moeten doen. 


Wat er toen allemaal nog op me af kwam is voor een volgende, want t'is best pittig. 


Liefs ik 


Wil jij mom influencer worden bij Mamaplaats? Maak hier je account aan! ❤️ 

's avatar
1 jaar geleden

Veel sterkte en als het kan "eet geen vlees van de barbecue" en eet minder vlees, eet liever vis. Ik heb mijn man en mijn broer (42 jr) verloren aan kanker.

's avatar
1 jaar geleden

Hoi Brenda ik heb het begin van deze vreselijke ziekte precies hetzelfde meegemaakt. Vorig jaar juni werd ik heel naar en ook 2x flauw gevallen. Opgenomen ik had een maagbloeding. Volgende dag 2x een gastroscopie en bij toeval is de maagkanker ontdekt... de wereld stort ineen! Ik kreeg chemokuur en ben inmiddels ook al geopereerd. Alles ging in sneltreinvaart. Ik ben nu herstellende... ik wens jou heel veel sterkte en betetschap toe! Ik weet wat je meemaakt het valt niet mee.. 😥 ik hoop dat het vervolg op je verhaal gunstig uitpakt 🙏🍀 ik leef in ieder geval met je mee ...

Mama_en_maagkanker's avatar
1 jaar geleden

Hallo, blijven geloven, meer kunnen we niet doen. Blijven doorgaan zolang ons hoofd en lichaam het toelaten. Heb je de nabehandeling al gekregen? Je mag me steeds via insta sturen als je nood hebt aan een babbel of wat dan ook 💜💜💜

's avatar
1 jaar geleden

Hoi Brenda, wat goed dat je dit schrijft. Ik ben Marlies, ben nu 42 jaar en kreeg in maart 2021 de diagnose maagkanker. Wil graag met je in contact komen. Net als jij ben ik op zoek naar bondgenoten.

Mama_en_maagkanker's avatar
1 jaar geleden

Hallo, je mag steeds via insta mij sturen. Ik kom heel graag met lotgenoten in contact omdat er zo weinig zijn.. veel goeie moed 💜💜

's avatar
1 jaar geleden

Hoi, ohjee insta heb ik niet, geen idee hoe dat werkt..haha

's avatar
1 jaar geleden

Hoi, ohjee insta heb ik niet, geen idee hoe dat werkt..haha. In maart 2021 kon ik meedoen aan een onderzoek in Nederland. Ik kreeg in 5 weken tijd 25 bestralingen en 5 x chemo. Dit waren 2 zakken waardoor ik mijn haar niet verloren heb. Na 3 maanden was de tumor erg geslonken en is 80% van de maag weggehaald. Ben nu herstellende, zoekende met eten. Momenteel volg ik een oncologisch revalidatietraject, ook hier in Nederland en dat is erg fijn. Mensen die elkaar begrijpen en aan een woord genoeg hebben. Mocht je met me contact willen zoeken, zit wel op Facebook. Groetjes Marlies Kuijten uit Son en Breugel (Nederland)

's avatar
1 jaar geleden

Hoi Brenda,

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mama_en_maagkanker?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.