Snap
  • Mama
  • influencer
  • Prioderm
  • geengedoemethoofdluis
  • hoofdluis

Hoofdluis... help!

Het blijft toch altijd weer een dingetje: hoofdluis

We herkennen het allemaal wel dat we vanuit school de melding krijgen dat er hoofdluis is geconstateerd in de klas. Help wat nu? Want dadelijk heeft mijn kind het ook. De hinder hiervan willen we helemaal niet naar huis halen want dat blijft toch altijd een gedoe.

En nee hoofdluis heeft niets te maken met vies haar.

Mijn dochter is 6 jaar en mijn zoon 15 jaar en ja deze hebben zeker ook wel eens last van luizen gehad. De tijd staat dan letterlijk even stil en je denkt maar aan een ding om de luizen aan te pakken

Ik vond dit toch altijd maar vreselijk, zo erg dat het hele huis ondersteboven moet. Van de dekbedden tot aan de banken en alle kleding, alles ging in vuilniszakken voor 24 uur en daarna gelijk alles de was in! De stofzuiger moest dan ook maar eens flink over de bank heen want dadelijk zit het daar ook nog in! Als ik eerlijk ben kwam ik liever niet bij de kids in de buurt, want stel je voor dat ik het zelf ook kreeg. Want ja die kriebel beestjes wil ik toch ook niet zelf op mijn hoofd.

Wist je dat het meest verkochte middel in Nederland tegen hoofdluis Prioderm is? Dit product is echt sterker dan hoofdluis zelf.

Toen ik zelf met dit product in aanraking kwam was ik ook sceptisch. Maar ik moet zeggen dat dit het beste is wat ik ooit heb geprobeerd. Het fijne aan dit product is dat je het gemakkelijk aanbrengt op droog haar en maximaal 15 min laat intrekken. In de tussentijd kan je gewoon verder met de dagelijkse huishoudelijke taakjes om het vervolgens uit te kammen en vervolgens uit te wassen.

Dus eigenlijk helemaal geen gedoe meer wat een stuk rust terug brengt.

Ik kan alleen maar zeggen als je voor zekerheid kiest dan moet je echt voor Prioderm kiezen.

Snap

Prioderm is al 40 jaar het meest verkochte hoofdluismerk van Nederland en dat is helemaal terecht! Ik kan alleen nog maar denken had ik dit maar eerder gekocht. Ik heb in al die jaren verschillende middelen gebruikt met steeds een wisselend effect.

Heb je nou die vreselijke kriebel beestjes tussen de haren van je kind of bij jezelf gezien? Geen paniek als je je aan deze regels houd ben je ze zo kwijt!

⦁ Meld het altijd op de school van je kids en eventueel opvang zodat iedereen nagekeken kan worden. Moet je thuis blijven? Nee dat hoeft zeker niet.

⦁ Breng op droog haar de Anti-hoofdluis shampoo plus van prioderm aan en masseer het grondig in. Vervolgens laat je het 15 minuten inwerken (niet langer).

⦁ Kam vervolgens het haar goed door met een gewone borstel of kam en zorg dat alle knopen en klitten uit het haar zijn. Dit voorkomt een hoop gegil. Verdeel het haar in verschillende delen om het makkelijker te maken. Pak vervolgens de neten kam en begin met kammen van voor naar achter en let goed op dat je bij de haaraanzet begint. Alle hoofdluizen en neten die je tegenkomt verwijder je van de kam. Hou je niet van beestjes net als ik? Gebruik dan keukenpapier of een wc papiertje.

⦁ Heb je dit allemaal gedaan? Dan kan je nu een beetje water aanbrengen op het haar dit zorgt ervoor dat de shampoo gaat schuimen. Spoel het schuim goed uit met voldoende water.

⦁ Controleer het haar dagelijks 7 dagen lang. Herhaal de behandeling na 7 dagen als je weer luizen of neten ziet!

Tip: kijk eens op de website van Prioderm voor de juiste tips en producten om dit goed aan te pakken.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Prioderm. 

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Life of 5?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.