Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Weet jij hoe je jouw kids veilig op een luchtkussen kunt laten spelen?

Heb jij ooit een luchtkussen gehuurd voor jouw kids? Of op een event / speeltuin geweest met een springkussen? Dan weet je vast ook hoe enthousiast ze daarvan worden. En we weten allemaal: hoe enthousiaster, hoe wilder! Gelukkig heeft VeiligheidNL speelregels opgesteld om het springen op een luchtkussen niet alleen heel leuk, maar ook nog veilig te maken.

Wist je namelijk dat het heel goed is voor kinderen om te spelen op een luchtkussen? Dit helpt om de motorische- en sociale vaardigheden te ontwikkelen, om grenzen te verleggen en risico's te leren inschatten. Deze mama's lieten zich informeren over de speelregels van VeiligheidNL  en deelden kun ervaringen. Zo maak je een middag op een luchtkussen een groot succes voor kind en ouder :) 

Ashley (mamash.nl): ''Ik wist wel dat er risico’s aan zaten, maar dat het er zoveel waren niet''

"Als afsluiting van het schooljaar had ik samen met andere leden van de oudervereniging een toffe dag georganiseerd. Wat hebben ze het naar hun zin gehad! De meiden en ik hebben zelfs nog even samen kunnen springen op de luchtkussens. Zelf ben ik af en toe ook een nog een klein kind en geniet ik hier net zoveel van, haha!

Ik zie, na het inlezen op VeiligheidNL, nu meer de mogelijke gevaren en merk op dat de meisjes dit zelf niet zien. Want wist je dat jaarlijks gemiddeld 2.200 kinderen de spoedeisende hulp bezoeken na een ongeval op een luchtkussen? Ik wist wel dat er risico’s aan zaten, maar dat het nog zoveel was niet. Via VeiligheidNL heb ik me goed laten informeren en duidelijke regels met mijn kinderen opgesteld, voor deze leuke dag. Het gaat wel verder dan alleen je schoenen uittrekken namelijk.'' 

Lieke (liekedeb.nl): ''Als eyecatcher stond er een springkussen in de zaal voor alle kids''

"Even geleden, 4 Januari 2020, was James zijn eerste verjaardag. Ik kan nog steeds lachen als ik eraan terugdenk hoe groots wij dit hebben gevierd. Maar dit voelde gewoon als een enorme overwinning voor ons! We hadden gewoon al 1 jaar een levend kindje in ons lezen! Wakkerworden op de eerste verjaardag van je kind vond ik ook best emotioneel, het hele jaar en hoe snel het gaat flitst dan door je hoofd. Maar ik was dankbaar, enorm dankbaar en er was taart, heel veel taart! Er waren Indische hapjes, een tafel vol snoep en als eye catcher stond er een springkussen in de zaal voor alle kids! Hier zijn wij altijd erg voorzichtig mee, benieuwd hoe? Ik schreef hier een blog over op Mamaplaats.

Nu, Mason in september 12wordt zijn we goed aan het nadenken wat we gaan doen. Ik gok dat we het in de tuin gaan vieren, gezien het weer lekker is. Maar een thema? Ik heb echt nog geeeeen idee! Wel weet ik dat er weer een springkussen komt! ('wingggg wingggg' zoals james zou zeggen) Want dat was zo enorm leuk!

Vertel eens, hoe vierden jullie de eerste verjaardag van jullie kid(s)?"

Nikita (momwith3daughters): ''De gouden regel is ‘schoenen uit’ maar er zijn er meer!''

''Ja wij denken er bijna allemaal wel een keer over na om met de verjaardag een mooi springkussen te huren want oh jongens wat worden onze kinderen daar toch gelukkig van. De gouden regel is ‘schoenen uit’ maar er zijn er meer! VeiligheidNL legt ze graag aan je uit op hun website. In mijn story staat een swipe up naar mijn blog waarin ik een link deel naar de website van Veiligheid NL om alles eens door te kunnen lezen. Echt een aanrader! Na het lezen van alle tips en speelregels ben je bij het huren van een springkussen een stuk meer gerustgesteld en ben je voorbereid. Het belangrijkste is eigenlijk wel dat je altijd iemand toezicht laat houden. Yara laat even zien hoe het NIET moet!"

Let bij het spelen op een springkussen op de onderstaande speelregels. Wanneer mijn kind op een luchtkussen speelt...… dan let ik op dat er altijd toezicht is. … dan houd ik het maximale aantal kinderen in de gaten. … dan let ik er op dat grote en kleine kinderen elkaar afwisselen. … dan let ik er op dat ze niet op de zijwanden klimmen. … dan spreek ik kinderen aan als ze op het afstapje spelen. … dan corrigeer ik kinderen die duiken of te wild spelen. … dan let ik er op dat ze niet eten of drinken op het luchtkussen. … dan kijk ik of iedereen z’n schoenen uitdoet. … dan verbied ik scherpe voorwerpen.

Meer tips, over springkussens maar ook meer belangrijke onderwerpen zoals veilig in de auto, op de fiets, in de draagzak, enz. vind je op VeiligheidNL.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met VeiligheidNL.

1 jaar geleden

Ik spring dus net zo hard mee 😂 en val altijd 😂

1 jaar geleden

Wel een heel blij koppie😍 goed om ook bij de gevaren stil te staan

1 jaar geleden

Zo gaaf een springkussen huren! Wij gaan binnenkort verhuizen en hebben dan een grote oprit. Dan wil ik volgend jaar met een kinderfeestje er echt eentje huren 😍