Snap
  • Baby
  • eersteverjaardag
  • veiligheidnl
  • Springkussen

Even terug naar de eerste verjaardag van James..

Even terug in de tijd, 4 januari 2020. James werd 1 jaar en wij (dwight en ik) voelde enorm de behoefte om dit belachelijk groot te vieren. Het voelde als een overwinning, wij hadden gewoon al 1 jaar een levend kindje in ons leven en dat wilde we vieren. Met iedereen.

Wij huurden een gymzaal af en de avond voor het feest begonnen we al met versieren. Het thema was 'lionking' omdat wij James vanaf kleins af aan al kingjamessie noemen. Overal hingen foto's van James, vanaf de eerste dag tot nu, er was bijna geen leeg plekje meer te vinden. Tot diep in de nacht aan het versieren en de volgende ochtend weer vroeg terug.

Snap

Wakker worden op de eerste verjaardag van je kind vond ik best emotioneel, ik dacht weer aan mijn (droom)bevalling en hoe bijzonder het was dat wij gewoon een jaar lang elke dag van hem konden genieten.. Dankbaar echt enorm dankbaar dat wij dit mochten meemaken, en toen sloeg de stres in. Want er moest nog best veek geregeld worden...

Dwight ging snel met zijn schoonbroer op pad om het springkussen voor de kids op te halen en ik ging bepakt met veel taart, snoep en donuts naar de Gymzaal. Hier kwam mijn schoonzus ook naar toe met een complete Indische rijsttafel voor iedereen die aanwezig was. En ja, dat waren veel mensen!

Snap

Langzaam stroomden de gasten binnen en werden de kids hyper van het springkussen die midden in de zaal stond. We begonnen zonder begeleiding, want ja.. Dwight en ik hadden een kind van 1 en totaal geen ervaring hiermee. Maar de kids gingen allemaal helemaal los op het springkussen, van links naar rechts tot het lanceren van elkaar toe.. Dit moest anders, dit moest veiliger! Straks ging er iets mis en dat wil je nooit.. Maar zeker niet op een kinderverjaardag. Dus we maakten een afspraak met alle broers en zussen. Iedereen stond een tijdje bij het springkussen om alles in de gaten te houden, en er mochten 4 kinderen tegelijk op het springkussen. Zo, dat verliep een stuk veiliger en rustiger! Sindsdien doen wij dit altijd als we een springkussen huren, want een ongeluk hierop zit in een klein hoekje. 

Snap

De dag liep verder helemaal zoals wij hadden gewild met alleen maar lieve mensen om ons heen die ook zo blij met James waren. Mooier hadden wij ons niet kunnen wensen, het blijft toch een speciaal moment.. Zo'n eerste verjaardag..

Mocht je meer willen lezen over veiligheid op een springkussen of een andere situatie, kijk dan even op deze website.

Liefs, Lieke