Snap
  • eerste telefoon kind
  • leeftijd kind
  • smartphone

Dit is de beste leeftijd voor een eerste telefoon

Wanneer geef jij je kind de eerste telefoon?

Rijst bij jou ook de vraag: wanneer ga ik mijn kind een telefoon geven? Dat begrijpen we helemaal. Ondanks dat je het misschien nog liever even uitstelt, krijgen kinderen op steeds jongere leeftijd een mobiele telefoon. Dus je kunt natuurlijk niet achterblijven voor je kind. Maar wat is een ideale leeftijd om een kind zijn eerste smartphone te geven?

De leeftijd die door de meeste deskundigen wordt aangeraden is 11 of 12 jaar. "Dat is de beste tijd als je kijkt naar de ontwikkeling van een kind," vertelde Justine Pardoen, specialist mediaopvoeding van Bureau Jeugd en Media eerder aan de Volkskrant. "Het is fijn om nog een halfjaar te hebben voordat de middelbare school begint, zodat je een kind actief kunt begeleiden in het gebruik: je kijkt geregeld mee en zorgt dat je de wachtwoorden weet."

Beste leeftijd voor een telefoon

Wat vinden jullie mama's de beste leeftijd voor de allereerste telefoon voor je kleintje? We vroegen het aan onze Mamaplaats-community op onze sociale media! Hieronder een greep uit alle antwoorden:

Dit zal pas gebeuren wanneer ze zelfstandig de route van huis naar school kunnen afleggen op hun fiets.  Dan zijn ze ongeveer 12 jaar oud

Ze krijgen een mobiel als ze naar de middelbare school gaan. Mijn zoon gaat komend schooljaar naar de middelbare school, dan is hij net 12 jaar oud en krijgt hij zijn eerste mobiel

Ik vind dat pas vanaf de middelbare school, omdat als je kind dan met de bus gaat en er iets mis is, hij/zij je kan bereiken

Bij de overgang naar de middelbare school krijgt onze oudste, die 10 is, er geen. Gewoon afspraken maken over buiten zijn en de mogelijkheid om af en toe stiekem rond te dwalen moet ook kunnen!

Helaas heeft mijn zoon van 7 er een nodig vanwege zijn diabetes. Dankzij de mobiele telefoon kunnen wij op afstand zijn waardes zien. Hij voelt zich er stiekem heel stoer door, maar er staat niet zoveel op ;)

Onze zoon kreeg zijn mobieltje toen hij 8 was, omdat hij veel met de buurtkinderen buiten speelde door de hele wijk. In eerste instantie alleen om bereikbaar te zijn. Inmiddels is hij 10 en wil hij ook kunnen appen met zijn vrienden

Top 3 telefoons voor kinderen

Op zoek naar een geschikte telefoon voor jouw kleintje? Wij hebben drie geweldige opties voor je geselecteerd die absoluut het proberen waard zijn!

1. Nokia 2.4 - Betrouwbaar & Budgetvriendelijk
De Nokia 2.4 verdient de eerste plek vanwege zijn betrouwbaarheid en vriendelijke prijs, allemaal onder de €150! Met een stevige bouwkwaliteit en Android One-software voor regelmatige beveiligingsupdates. Ouders kunnen ook gebruikmaken van Android's beveiligingsfuncties, zoals ouderlijk toezicht, om de smartphone-ervaring van hun kinderen veilig te beheren.

Prijs: 80,- tot 100,-

Snap

2. Xiaomi Redmi 9A - krachtig en voordelig

Met een goede batterijduur en goede werking, is dit toestel perfect voor het dagelijkse gebruik van kinderen. De MIUI-software voegt daar nog een schepje bovenop met handige functies voor ouderlijk toezicht en app-beheer. Hiermee houden ouders gemakkelijk controle over wat hun kleintjes allemaal uitspoken op hun telefoon.

Prijs: 80,- tot 100,- 

Snap

3. Motorola Moto E7 - eenvoudig en effectief

De Motorola Moto E7 is een gebruiksvriendelijke smartphone met een aantrekkelijke prijs. Met een eenvoudige interface, goede bouwkwaliteit en redelijke camera's is het een geschikte keuze voor kinderen. Ouders kunnen de Google Family Link-app gebruiken om het smartphonegebruik van hun kinderen te beheren, inclusief schermtijdlimieten en app-toegang.

Prijs: 90,- tot 120,-

Snap

Lees ook: 

Een telefoon kopen voor je kind: let hierop


Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.