Verschillende soorten draagzakken
Wil jij een draagzak kopen? Dan kun je kiezen uit verschillende soorten. In dit artikel lees je de verschillen.
Wil je je kindje graag dichtbij je dragen, maar toch je handen vrij hebben? Dan kun je een draagzak aanschaffen. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van een draagzak. Het aanbod van draagzakken is groot en er zijn veel verschillende soorten op de markt, met ieder hun voor- en nadelen. Dat kan het maken van een keuze lastig maken. Welke past het beste bij jou? In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten draagzakken.
Half-buckle
Half-buckle wil zeggen dat je een gedeelte vast kunt klikken en verstellen en dat je het andere gedeelte vastknoopt. Het vastklikken wordt als handig ervaren. Je stelt de maat in en de keren daarna hoef je alleen de zak aan te trekken en vast te klikken. Zo nu en dan zul je het bij moeten stellen, zodat de zak meegroeit met je kindje. Doordat je een gedeelte kunt knopen, kun je de zak beter mee laten groeien en ben je minder afhankelijk van de maat.
Full-buckle
Full-buckle wil zeggen dat je de draagzak op alle plekken vastklikt. Je knoopt hierbij dus niets. Deze soort is vooral geschikt voor grotere kindjes. Je kunt de draagzak minder goed verstellen, waardoor de ondersteuning minder is. Het is daarom fijn als de spieren van je kindje al wat sterker zijn. Enkele full-buckle draagzakken zijn geschikt vanaf de geboorte, maar let altijd op dat het lichaam goed wordt ondersteund.
Mei tai
De mei tai bevat de voordelen van zowel een draagdoek als draagzak. Je moet nog steeds de heup- en schouderbanden knopen, maar het rugpand is voorgevormd. Zo heb je het gemak van een draagzak en de geborgenheid van een draagdoek.
Rugdrager
Wanneer je kindje zelfstandig kan zitten, kun je je baby ook in een rugdrager dragen. Een rugdrager is een frame met ingebouwd stoeltje, die je net als een rugzak op je rug draagt. Het voordeel van een rugdrager is dat je op je rug meer gewicht kunt dragen dan op je buik. Het is gangbaar om je kindje te dragen totdat hij of zij zo'n twintig kilo weegt. Echter zijn er ook rugdragers waar kinderen nog langer in kunnen.
Lijkt een draagdoek jou toch fijner? Hier lees je alles over de verschillen tussen een draagdoek en draagzak. Lees hier waar je op moet letten bij het aanschaffen van een draagdoek.