Profile icon Profiel News icon Posts (6)
Blog image
  • Kind

Van ledikant naar het "grote" bed

Mijn zoontje Finn is nu 2 jaar en 2 maanden, afgelopen weekend hebben we het "grote" bed gekocht.

Afgelopen weekend dus het "grote" bed gekocht. Nu zit er verder geen haast achter om Finn van ledikant naar bed te verplaatsen, maar zat wel met de vraag hoe jullie het zouden doen. Een vriendin van mij zei dat ze samen met haar zoontje het bed in elkaar heeft gezet. Ik wilde zelf een surprise-effect doen door Finn een weekend bij opa en oma onderdak te bieden zodat wij zijn slaapkamer grote-jongens-proof kunnen pimpen....Wat zijn de ervaringen van jullie? 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Beweegdiploma vs. peutergym

Iemand ervaring met peutergym vs. beweegdiploma-gym? Mijn zoontje moet bewegen ;)

Finn is volgens de groeicurve te zwaar, dit is hij structureel, al vanaf de geboorte, maar ik wil hier wel iets mee. Ik weet wat de nadelen zijn van overgewicht en al helemaal bij kinderen. Ik ben al veel met Finn aan de wandel en we zijn met regelmaat bij een speeltuin waar hij rent, speelt en klautert.  (En natuurlijk houd ik zijn voeding in de gaten). Toch vind ik het belangrijk dat Finn op gym gaat (omgang met andere kinderen en instructies aannemen van anderen). Nu heb ik mij al verdiept in gym volgens het beweegdiploma maar ook de reguliere peutergym. Heeft iemand al ervaring in deze soorten van gym? Mij werd geadviseerd om Finn met twee jaar op gym te doen aangezien hij dan beter instructies op kan volgen (spanningsboog o.a). Ik neig nu meer naar gum volgens het beweegdiploma, wat zeggen jullie?

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post_short

Nachtluier?

Mijn zoontje van 1,5 jaar is elke ochtend nat van urine....hellup!

Waarschijnlijk zijn er meer moeders die dit probleem herkennen, maar ik word er ietwat kriegel van. Elke ochtend wordt Finn wakker met een doorweekte pyjama, slaapzak en soms ook z'n bedje erbij. Het maakt dan niet uit of ik hem 's nachts nog verschoond heb. Ik heb al verschillende luiers geprobeerd, de laatste poging, waarvan ik hoge verwachtingen had, werkt zelfs niet. Dus pampers baby dry 5 volstaat al niet. Jongens plassen dan al naar voren, maar Finn is dan ook nog een keer een buikslaper...Wie heeft DE gouden tip voor mij (en finn)

Artikel lezen
9 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Babyspullen
  • post

De Lamaze tuitbeker

Ik ben testmoeder voor de Lamaze tuitbeker en zal mijn ervaringen in een blog weergeven

Jaaaaaa daar is hij dan, de tuitbeker van Lamaze wat door Finn getest zal worden! Het is een beker die er al erg vrolijk uitziet, Finn pakt hem enthousiast van me over en weet al direct wat de bedoeling is: Testen!! De beker ziet er qua antilek-functie simpel uit, geen moeilijke ventieltjes of rubbertjes maar een soort ontluchtingsgat met een afsluitrubber en een tuit die ook een rubber heeft (het moet natuurlijk wel antilek zijn). Tot nu toe ben ik te spreken over deze functie, ik heb nog geen druppel gezien en heb hem zelfs zonder nadenken in mijn tas gedaan en zelfs daar geen druppel! De beker loopt iets taps toe waardoor Finn hem goed vast kan houden. Ik dacht eerst handvatten te missen maar mijn zoon bewijst het tegendeel. De tuit is ook wat dikker waardoor je echt wat in de mond hebt, ik heb meerdere tuitbekers maar enkele hebben een plat drinkgedeelte wat Finn niet prettig lijkt te vinden. De kleurrijke afbeelding is stoer maar ook lief. Persoonlijk houd ik niet van commerciële afbeeldingen, dus deze past in mijn straatje. De knaloranje dop is ook makkelijk te herkennen tussen het speelgoed of in de tas! De eerste signalen zijn positief, we zien de testperiode met positieve zin tegemoet en foto's en meer ervaringen zullen volgen. Tot snel!

Artikel lezen
4 Reacties tonen