Snap
  • Kind

Beweegdiploma vs. peutergym

Iemand ervaring met peutergym vs. beweegdiploma-gym? Mijn zoontje moet bewegen ;)

Finn is volgens de groeicurve te zwaar, dit is hij structureel, al vanaf de geboorte, maar ik wil hier wel iets mee. Ik weet wat de nadelen zijn van overgewicht en al helemaal bij kinderen. Ik ben al veel met Finn aan de wandel en we zijn met regelmaat bij een speeltuin waar hij rent, speelt en klautert.  (En natuurlijk houd ik zijn voeding in de gaten). Toch vind ik het belangrijk dat Finn op gym gaat (omgang met andere kinderen en instructies aannemen van anderen). Nu heb ik mij al verdiept in gym volgens het beweegdiploma maar ook de reguliere peutergym. Heeft iemand al ervaring in deze soorten van gym? Mij werd geadviseerd om Finn met twee jaar op gym te doen aangezien hij dan beter instructies op kan volgen (spanningsboog o.a). Ik neig nu meer naar gum volgens het beweegdiploma, wat zeggen jullie?

9 jaar geleden

Eerlijk, ik ken het beweeg diploma niet. Mijn zoon gaat sinds hij 1,5 is naar peutergym (ouder en kind gym). Zijn spanningsboog is zo goed als niet bestaand, maar toch merk ik dat hij er enorm veel baat bij heeft (gehad). We gaan nu ongeveer sinds een half jaar, minus vakantie, en zijn (over)gewicht is beter, hij heeft vriendjes en luistert naar de gymjuf. Iets wat ik nooit voor mogelijk had gehouden. Belangrijkst? Hij vind het geweldig! Echt een aanrader!

9 jaar geleden

Ik zou peutergym kiezen, is denk ik meer voor de leeftijd. Mijn dochtertje zit juist onde de curve, (onder de onderstelijn) maar beweegt juist niet te veel maar kan ook niet aangezien ze maar max 5 uur ler dag wakker is.