Profile icon Profiel News icon Posts (44)
Blog image
  • Voeding
  • borstvoeding
  • kunstvoeding
  • Borstvoedingsweek

Mijn haat-en liefdeverhouding met moedermelk

Bij de vraag of ik graag borstvoeding wilde gaan geven was ik altijd heel duidelijk, ik ga het proberen en als het lukt is dat mooi meegenomen en als het niet lukt is dat ook oké. Het laatste wat ik wil is dat ik gefrustreerd ben omdat het niet lukt en mijn dochter hier last van heeft.

Ik ben in het ziekenhuis bevallen en al vrij snel werd Acie Lou aan mijn borst gelegd om het te gaan proberen. Na een bevalling van 50 uur was mijn lichaam op en werden mijn tepels niet stijf. Blijkbaar bestond er zoiets als een tepelhoedje en hiermee dronk Acie Lou direct aan mijn borst. Het ging heel goed, ik maakte veel, heel veel melk aan en ze kwam niets tekort. Ik had juist het idee dat ik overproductie had, maar he, liever dat dan helemaal niets, dus mij hoorde je echt niet klagen! Acie Lou groeide goed, dit was een teken dat de borstvoeding goed verliep, heel fijn! Ik was blij dat het ons gegund was dat ik haar borstvoeding kon geven, het was ook echt een moeder-dochter momentje.Na een tijdje kreeg ik helaas een borstontsteking. Blijkbaar is het zo dat bij een tepelhoedje de baby niet alle klieren goed meepakt waardoor de kans op een borstontsteking groter is, helaas was dit mij niet verteld. Ze gaven het advies om na het drinken direct de borst verder af te gaan kolven zodat de borst goed leeg was. Ik wilde graag van het tepelhoedje af, want in het openbaar voeden was toch minder handig hiermee en aangezien ze best druk was in haar bewegingen trok ze steeds het tepelhoedje van mijn borst als ik haar wilde gaan voeden, dit was voor zowel haar als voor mij frustrerend. Het lukte ons niet om haar aan mijn tepel te laten drinken, ze was het tepelhoedje gewend en dit was veel makkelijker voor haar. Ik heb er toen gewoon voor gekozen om het tepelhoedje te blijven gebruiken, dit was prima. Tijdens de borstontsteking kwamen we er ook achter dat Acie Lou verborgen reflux had. Dit verklaarde ook direct waarom ze zo gefrustreerd en onrustig dronk aan de borst. Door mijn borstontsteking had ik nog weinig productie en zijn we met kunstvoeding gaan bijvoeden, we kwamen er achter dat ze veel rustiger dronk uit een flesje. Om haar rust te geven en om nog een borstontsteking te voorkomen ben ik alle melk gaan afkolven en kreeg zij deze voeding met een flesje. Dit was op het begin heel fijn want zo kon mijn man ook haar soms een flesje geven.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • cursus
  • babygebaren
  • babycursus

De cursus die ons een hoop minder frustraties oplevert!

Via een vriendin leerde ik de wereld van de gebarentaal voor baby’s kennen, ik was direct geïnteresseerd in deze manier van communiceren. Ik vind communicatie altijd erg belangrijk en interessant, tegelijkertijd het moeilijkste wat er is. Je baby kan nog niet communiceren met je doormiddel van praten, dit kan frustratie opleveren, zowel voor ouder als kind, want hoe vervelend kan het zijn als je je moeder wat uit wil leggen maar zij jou niet begrijpt. Jij als moeder ziet een gefrustreerde baby maar begrijpt niet wat er aan de hand is, hierdoor kan je je kindje niet helpen en sta je vaak wat machteloos. Het kost beiden veel energie terwijl dit eigenlijk niet nodig is.

Via Mamaplaats Academy mocht ik de cursus ‘Leer je kindje begrijpen’ van Zeg het met je handjes volgen. Dit is de basis cursus baby-en kindgebaren. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • cadeautjes
  • Verjaardag
  • cadeaus
  • kinderverjaardag
  • 1jaar
  • verjaardagscadeau

Het verlanglijstje van een 1 jarige

Het is bijna zo ver, je kindje wordt één jaar, wat een mijlpaal! Een jaar geleden liep je nog rond te waggelen met je zwangere buik en nu wordt je kleine baby alweer één jaar, hoé dan!? Heel erg cliché maar zo waar, het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Tijd om op zoek te gaan naar dat leuke cadeau voor je kleine spruit, dit blijkt toch best lastig. En wat vraag je aan je familie en vrienden? Ik help je een handje!

Acie Lou wordt 5 juni 1 jaar! Ik heb een lijstje gemaakt met mijn favorieten in verschillende prijsklassen, voor iedereen wat leuks dus! Ik maak zelf altijd een lijstje die ik deel met vrienden en familie.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • operatie
  • Momlife
  • dagritme

Als mama geopereerd moet worden..

Vrouwen zeggen altijd dat als je mama bent niet ziek kan worden, maar wat nou als je geopereerd moet worden, wat moet er dan allemaal geregeld worden?

Ik had al een tijd last van de binnenkant van mijn lip, op een dag had ik zo veel pijn en kwam ik er achter dat mijn boven tanden in mijn onderlip stonden. Ik schrok hier van en ik heb meteen de tandarts gebeld. Zij verwees mij door naar de orthodontist want zij kon niets voor mij betekenen. Ik baalde enorm want ik had rond mijn twaalfde al een beugel gehad en ik had geen zin om weer dat traject in te gaan.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Voeding
  • reflux
  • verborgen

Het leed dat verborgen reflux heet

Tijdens het drinken aan de borst merkten we dat Acie Lou erg gefrustreerd was en we hadden het idee dat ze pijn had, maar we wisten niet wat het nou precies was. Tijdens het drinken was ze zich regelmatig aan het overstrekken, ze had vaak de hik, rook zuur uit haar mond, dronk heel onrustig en haar voeding kwam omhoog..

Ik ben op internet de symptomen op gaan zoeken, ik had al regelmatig gehoord van Reflux en ik kwam dan ook al snel uit bij verborgen reflux. Dit omdat bij Acie Lou de voeding niet uit haar mondje komt, maar ze dit weer inslikt.

Artikel lezen
1 Reacties tonen