Profile icon Profiel News icon Posts (4)
Blog image
  • Mama
  • post_short

Aan het werk!

Na 3 maanden thuiszitten heb ik weer een baan. Nu nog zorgen dat het thuis allemaal goed blijft lopen...

Drie maanden lang zat ik thuis. Mijn man kon extra werken dus ik deed meer in het huishouden. Nu ga ik weer met een nieuwe baan beginnen. Spannend leuk, en waarschijnlijk zwaar om thuis de boel achter te laten. Mijn dochter mag weer wennen dat haar mama er niet altijd is, en mijn man mag er weer aan wennen dat hij een redelijk deel van de zorg voor haar op zich moet nemen EN het huishouden weer gedeeltelijk mag doen.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • post_short

Leeftijdsindicatie speelgoed

Veel merken en winkels geven bij hun kinderspeelgoed iets van een leeftijdsindicatie. Deze verschillen nog al eens en soms is de logica ver te zoeken.

Op een simpele knuffel staat soms dat deze niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar vanwege kleine onderdelen. Welke kleine onderdelen? Er zitten niet eens kraalogen op! Of een baby-opblaasbadje wat ook niet mag onder de 3 jaar. Maar... het was toch voor baby's?

Artikel lezen
11 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • post

Werkende mama tijdelijk thuisblijfmama

Hoe ongewenst werkloos thuiszitten toch goed uit kan pakken.

Na mijn studie ben ik lekker aan het werk gegaan en, ondanks een aantal keren weer nieuwe werk te hebben moeten zoeken, lekker aan het werk gebleven. Altijd 4 dagen, want zo heb je net wat meer ademruimte thuis. Het plan was dan ook om, als de kleine er eenmaal was, ook gewoon 4 dagen te blijven werken. Ikzelf een mamadag, manlief neemt een papadag, oma's en opa's worden ingeschakeld, en de kinderopvang blijft zo betaalbaar want maar 1 dag in de week.

Artikel lezen
4 Reacties tonen