Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Leeftijdsindicatie speelgoed

Veel merken en winkels geven bij hun kinderspeelgoed iets van een leeftijdsindicatie. Deze verschillen nog al eens en soms is de logica ver te zoeken.

Op een simpele knuffel staat soms dat deze niet geschikt is voor kinderen onder de 3 jaar vanwege kleine onderdelen. Welke kleine onderdelen? Er zitten niet eens kraalogen op! Of een baby-opblaasbadje wat ook niet mag onder de 3 jaar. Maar... het was toch voor baby's?

En het ene merk vindt dat bijvoorbeeld een vormenstoof al vanaf 4 maanden kan, terwijl bij de andere op het kaartje staat vanaf 9 maanden.

Ik zie door de bomen het bos niet meer en doe het maar op gevoel en wat gezond verstand. Hoe kiezen jullie geschikt speelgoed uit, qua speelbaarheid en veiligheid?

10 jaar geleden

Wat ik vooral heel belangrijk vind is dat het veilig en educatief speelgoed is waar mijn kleine meid mee speelt. Op internet zijn vele webshops te vinden waar je gemakkelijk speelgoed kunt bestellen. Mijn favoriet is toch wel http://www.kinderspel.net/educatief-speelgoed

10 jaar geleden

Op een gegeven moment licht het ook aan je kind zelf. Toen de meiden nog heel klein waren keer ik er heel gericht op maar nu ze niks meer in hun mond stoppen kijk ik hoe ver ze zijn qua ontwikkeling. Suzannah speelt bijvoorbeeld al met Playmobiel en dat is pas voor kinderen vanaf 4jr en ze is pas (bijna) 2jr. Megan daarin tegen maakt de Playmobiel liever stuk als dat ze er mee speelt en die is nu bijna 4jr..... Verder kijk ik naar waarvan het gemaakt is en of het niet heel snel stuk zal gaan. Het meeste hardplastic speelgoed met goedkope prijzen is niet zo goed als dat we zouden hopen. Soms snap ik de indicatie ook niet hoor, maar het is wel zo dat de fabrikanten zich ook indekken om problemen te voorkomen.

10 jaar geleden

Nou ik denk dat de fabrikanten zich zo indekken. Stel er gebeurd wel iets geks dan kunnen ze niet aansprakelijk worden gesteld. Ik oordeel meestal zelf of het gevaarlijk speelgoed is. ;)

10 jaar geleden

hier rolschaatsen gezien voor 0 tot 6 maanden, zijn me kinderen net te laat met 1 jaar en 3 jaar hahaha nee maar ik kijk meer nar wat ze zelf kunnen en zit erbij met speelgoed wat iets gevaarlijker kan zijn met kleine onderdelen