Profile icon Profiel News icon Posts (47)
Blog image

Vuurwerk

Misschien heb ik wel te veel gezien....

Jaren had ik dienst op de ok in het sophia kinderziekenhuis in rotterdam. Een dag of drie voor de jaarwisseling begon " het feest" al. Langzaam kwamen de eerste vuurwerkletsels binnen. Meestal een brandwondje, en dan de oogletsels die vaak toch blindheid tot gevolg hadden. En dan oudejaarsavond....een van de grootse nachtmerries. Een paar afgerukte vingers. Het doel was dan, de grijpfunctie van de hand te behouden dan wel te herstellen. Helaas, betekende dat vaak de grote teen, weghalen en deze te plaatsen op de hand. Uren met twee teams door de microscoop turen. De hand moet worden voorbereid, en de teen moet van de voet. Alle zenuwen moeten we proberen te vinden en aan te sluiten. De bloedvaten moeten worden aangesloten, pezen en spieren. Ook moet het cosmetisch zo mooi mogelijk. Is de operatie na een uur of 12 opereren klaar, dan mag er een arts 36 uur naast het bed zitten om de bloed toevoer te controleren. Gaat het fout dan begint de operatie weer opnieuw. De revalidatie wanneer de operatie is gelukt, is langdurig. Opnieuw leren grijpen. Maar ook leren lopen. Lopen? Ja! Raak je je grote teen kwijt, dan ben je een heel deel van je stabiliteit kwijt.

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image

Shocking

Het nieuws van vandaag.

ik vraag me steeds vaker af op welke planeet ik leef. Steeds vaker kom ik nu mijn dreumes een echte dreumes is meer dingen tegen die ik niet begrijp. Dat is van overal aan komen tot het vragen van snoepjes tot nu weer dit. Er was een landelijk project gestart om limonade op creches te weren en te vervangen door water. Ik was al geschokt! Hoezo limonade op de creche? Nu gaat ons meisje niet naar de creche dus in die wereld leef ik niet maar goed. Mijn meisje krijgt geen limonade, nu is ze pas 16 maanden. Maar ook de komende periode, wil ik het haar niet geven. Ze krijgt water en slappe thee, wisselend van smaak. Lees hele slape thee. Bijvoorkeur als ik het heb cafeine vrij. En ze vind het nog steeds fantastisch samen met mama thee drinken. Ze praat nauwelijk maar brabbelt wel; kopje thee!

Artikel lezen
45 Reacties tonen
Blog image

Speciale box.

Aangepaste box voor iemand met beperking

Ik heb bi. Daarom hadden wij een aangepaste box. Het is donker bruin. Je kunt de bodem op vier hoogtes zetten. Omdat ik moeilijk krom kon bij de lager standen hebben we een zijde neerklapbaar gemaakt. Je kunt de box al standaard box in elkaar zetten maar je kunt ook een wand vervangen voor een neerklapbare. Ik wil de box nu verkopen, maar wel aan iemand die beperkingen heeft. Het is nl lastig om aan aangepaste spullen te komen. Mocht iemand behoefte hebben.

Artikel lezen
9 Reacties tonen
Blog image

Shoppen

de vlaggetjes weken zijn begonnen

Jaja ze zijn er weer. De vlaggetjes weken bij c&a. Gisteren kreeg je nog eens extra 25% korting op de afprijzingen. Ik heb voor mijn uk een maat te groot maar eens lekker geshopt. Nu koop ik alles via shopfish, dan krijg je al 7,5% terug. Maar gisteren schoot het helemaal op. Ik heb 3 longsleeves. Een trui en twee broeken gekocht zonder de shopfish korting voor nog geen 25 euro. Daar voor wordt het ook nog thuis afgeleverd. Het is op de groei. Maar mijn uk groeit er vanzelf in. Doen jullie dit ook. Op de groei kopen?

Artikel lezen
16 Reacties tonen
Blog image

Boer zoekt vrouw

Wie kent het niet? Boerin zoekt boer!

Even een hele andere blog. Gisteren begon boer zoekt vrouw. Ik was moe dus ik dacht lekker even niets. Zie ik daar eens een boerin op Bonaire. Ja en...? Ik tien keer kijken. Ik ken haar! Jawel 5 havo eindexamen! We zaten in een u vorm vak engels. Ze zat tegenover me. Ze was knap, goed gekleed, had altijd jongens om zich heen, volgens mij speelde ze hockey. En haar ouders hadden financieel het goed voor elkaar. Ze was lief, in tegenstelling tot een aantal brutale vrienden om zich heen. Nu zoekt ze een man. In haar uppie runt ze een geiten farm op bonaire. Opgetrokken uit afvalmateriaal en geschonken goederen. Kompleet zonder luxe. Een oude auto. Zelf gemaakte stallen van afval hout. In de middle of no where. Een hobbelende zandweg er naar toe. Niets machinaal. Ze leeft van de geit....melk, yoghurt, kaas, huiden,vlees alles met de hand. Tot aan het leerlooien toe. Helemaal alleen. Ooooo kippevel krijg ik ervan. Want een ommekeer heeft Aletta durven maken. Wat een kracht en wat een moed. Wat zal ze soms ook moe en eenzaam zijn. Wat moet ze hard werken, dag en nacht. Grote twijfel heb ik of ze wel de juiste man zal vinden via boer zoekt vrouw. ik ben zo ongelofelijk trots op haar ook al heb ik haar 24 jaar niet gezien! Wat een meid. Ik hoop zo dat ze het grote geluk vindt. Aletta je bent geweldig!

Artikel lezen
6 Reacties tonen