Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

kerst

Heerlijk wat een feest! Is het echt zo?

Kerst staat weer voor de deur! Gezelligheid ten top? Of zie je er tegen op? Is het wel zo leuk, als we allemaal doen over komen? Zijn het dagen van een evhte lach of komt er stiekem rook uit onze oren. Voel je je verplicht om ergens naar toe te gaan? Of ga je graag? Nodig je mensen met plezier uit of met een knoop in je maag?

Ik heb eerlijk gezegd altijd een dubbel gevoel. Koken vind ik leuk. Maar wel voor kleine groepen mensen. Helaas kan ik nu niet koken, dus dit jawr maar den brinch net als vorig jaar. Voor mij staat kerst ook in het teken van zorg voor elkaar. Nu ben ik zo opgevoed. Mijn opa's en oma's waren nooit alleen. En werden alle kerstdagen door hun kinderen en klein kinderen verwend. Zo ook alleenstaande oude ooms en tantes zonder kinderen. Nooit een kerst alleen. En dat vind ik normaal. Ze hebben al jaren lang genoeg gesjouwd en voor ons gezorgd en voor hun ouders Nu is het onze tijd. Mijn ouders zijn bij ons eigenlijk wel ieder jaar. Dit omdat mijn broer nog wel eens een steekje laat vallen. Vorig jaar was het enige jaar waar daar op een uitzondering was omdat ik fysiek echt niets kon. Toen zijn we naar mijn ouders gegaan. Maar dat doe ik dus nooit meer. Want mijn schoonzus is een lui en ondankbaar nest en mijn moeder liep maar te rennen. Te genant voor woorden.

Bij mijn schoonfamilie ishet anders. Ze zijn zo vreselijk lui. Vroeger gingen ze naar opa en oma. En lieten tot ver in de 80 de mensen sjouwen en slepen. De opa's zijn er niet meer. De ene oma laten ze stikken en bij de anderen gaan ze eten in het verpleeghuis. Ze zeggen ook, dat is lekker makkelijk. In plaats van oma lekker eens op te halen. En ieder jaar komen ze hier. De andere kinderen doen nooit iets. Maar zij zelf ook niet. Na vijf jaar heb ik nooit iets anders te eten gehad, dan broodjes knakworst en diepvries pizza. Nooit iets, met pasen, kerst , op verjaardagen vragen ze je een taart te bakken en mee te nemen. Want vroeger deed opa dat. In plaats van dat ze tradities overnemen. Slaan ze zich zelf over. En verwachten dat wij dat doen. En ik denk dan weer....ach het is kerst....stoom komt uit mijn oren....maar ach het is kerst. Mijn ouders helpen me wekeljks. Mijn schoonoudes helpen ons nooit. Komen nooit oppassen en als ze komen altijd een hele dag. Verwachten lunch en diner....en komen niet van hun stoel..... Dus hier een heel gemengd gevoel. Voor mensen die het verdienen doe ik het graag....maar voor de rest....baal ik maar ja....het zijn de opa en oma en de ouders van je echtgenoot dus altijd alles op de spits drijven....dat doe ik vaak....maar nu maar even niet....grommmmm... Herkenbaar?

10 jaar geleden

Ik hoop dat je je schoonfamilie weer hebt overleefd....

10 jaar geleden

Niet herkenbaar gelukkig! Ik vind het altijd gezellig, maar ook best druk. Vaak vind ik de voorpret leuker...hihi

10 jaar geleden

:( blegh!

10 jaar geleden

oh wat erg van je schoonfamilie!Hier is het duidelijk dat van de 2 zoons ze een lievelingetje hebben. En dat zijn wij dus niet, en onze kinderen zijn ook niet zo erg interessant. Mijn zoontje is nu 7 maanden, ze zijn 3 keer geweest. Wel elke week een hele dag bij mijn neefje. Voordeel: toen we laatst zowaar een keer meemochten uit eten, bemoeide schoonmoedertjelief zich CONSTANT met mijn neefje. Tot een krijspartij omdat mijn schoonzusje (hele lieve moeder) hem per ongeluk een te heet hapje gaf.Ik zat echt: tomtiedomtiedom hahaha. Elk nadeel heeft zijn voordeel. Alleen deze dagen drukken je er zo op vind ik. Als je dan andere families ziet waar het zo gezellig is... trouwens mooi dat jullie dat zo in de familie hebben, zorg voor de ouderen met de feestdagen.Bij ons ligt het erg uit elkaar, maar de oudjes worden door andere familie opgevangen. Heb er wel even over nagedacht.