Profile icon Profiel News icon Posts (80)
Blog image
  • Kind
  • Babyspullen
  • Vakantie dagje weg

De grote Knor - een gezellig Disney boekje

Dit leuke boek gaat vooral over Knorretje, maar natuurlijk komt Winnie de Poeh er ook in voor.

Dit leuke boek gaat vooral over Knorretje, maar natuurlijk komt Winnie de Poeh er ook in voor. Het is een boekje van Disney en gebaseerd op de verhalen van A.A.Milne.

Mijn meiden vinden Winnie de Poeh erg leuk, dat vind ik ook. Zo’n gezellige knuffelbeer! De verhaaltjes over Winnie de Poeh zijn vaak ook gezellige, vrolijke verhaaltjes, met vaak ook nog een boodschap erin. Wat wil je nog meer ;-)
De tekeningen zijn kleurig en herkenbaar.

Dit boek gaat over Knorretje. Of eigenlijk over Knor.
Het boekje begint met harde wind die Knorretje met vlieger en al mee de lucht in neemt.Knorretje vindt dit helemaal niet leuk. Hij zegt dat hij zo piepklein is dat hij niet eens kan vliegeren! Hij wordt heel boos. En terwijl hij zo boos is, blaast de wind hem ook nog eens omver. Ook dat nog!
Dit maakt Knorretje natuurlijk nog bozer. Hij is zó boos dat alle dieren in het bos het hebben over hoe boos Knorretje wel niet is.
Knorretje gaat naar huis en gaat thuis zitten denken hoe klein hij wel is. En omdat hij hier zo hard aan denkt, gaat het rijmen: “Was ik maar niet zo klein, want als ik niet klein was, dan zou ik groter zijn! Was ik maar nietzo klein, omdat het dan fijn was dat ik een Knor zou zijn!”
En dankzij dit rijmpje heet Knorretje voortaan Knor!Al zijn vrienden moeten hem ook Knor noemen natuurlijk. Knor loopt met grote passen door het bos en eet bijna net zoveel honing als Winnie de Poeh. Hij is nu namelijk niet klein meer, maar GROOT!
Totdat ze erachter komen dat Roe in een woezelval zit en Knor de enige is die ze erin kunnen laten zakken om Roe te redden. Wat moet Knor nou doen, want eigenlijk is hij niet klein meer, maar groot! Gelukkig besluit Knor dat Roe natuurlijk veel belangrijker is dan wel of niet groot zijn en hij redt zijn vriendje!
Alle dieren zijn supertrots op Knorretje, die nu toch maar weer gewoon Knorretje heet in plaats van Knor en ze zeggen: “Je bent misschien niet zo groot, maar je bent wel een grote held!”
En daarna vieren de vrienden met z’n allen een feestje om te vieren dat Roe en KnorRETJE er weer zijn!

Wat vinden jij en je kinderen van Winnie de Poeh en zijn vriendjes? Zijn jullie ook fan?

Artikel lezen
0 Reacties tonen