Snap
  • Zwanger

Liedjes van vroeger... Leuk of niet?

Vind jij de liedjes van vroeger nog leuk voor kindjes van nu? Of vind je ze te ouderwets?

Oude rijmpjes en versjes door Rie Cramer

Ken jij ze al/nog? De tekeningen van Rie Cramer? Dit mooie boek staat er vol mee.



Oude rijmpjes en versjes is verzameld en geïllustreerd door Rie Cramer. Het boek komt uit 1988, dus voor een boek best oud. Daarom vind ik het waarschijnlijk ook zo leuk, zulke gezellige tekeningen!
Ook onze oudste dochter vindt het een leuk boek, maar dat komt dan waarschijnlijk door alle liedjes die erin staan waarvan ze dan graag wil dat mama ze zingt.
En die liedjes zijn ook leuk.

Oké, sommige mensen vinden de ouderwetse liedjes niks meer voor kinderen van nu (las ik laatst in een column in de Ouders van nu geloof ik...), ik vind het juist wel leuk. In die column stond bijvoorbeeld iets als ‘wie drinkt er nou nog zoete melk met brokken?’ (uit ‘schuitje varen, theetje drinken...’), wat maakt het nou uit of kinderen wel of niet zoete melk met brokken drinken... Ooit wel eens een olifantje in het bos zien lopen dan?
Ik vind de oude liedjes dus nog steeds leuk, ook voor kinderen van nu, of misschien wel juist voor kinderen van nu. Heerlijk die nostalgische kinderliedjes.

Dit boek staat er dus vol mee. Ik ken ze echt niet allemaal, maar veel wel. En er staan ook liedjes in die tegenwoordig ook nog op het kinderdagverblijf of waar dan ook gezongen worden, zoals “Alle eendjes zwemmen in het water” en “het regent, het regent”.
“Hop Marjanneke, stroop in ’t kanneke”, “zagen, zagen, wiede, wiede wagen”, “In Holland staat een huis”, “In een groen knolle-knolle land” en “Klein, klein kleutertje” zijn ook bekende liedjes waarvan de tekst in dit boek staat. En dan de prachtige tekeningen van Rie Cramer erbij vol met kleurtjes en een afbeelding wat bij het liedje past. Leuk toch!

Ik vind dit boek echt een aanrader om samen met je kinderen door te kijken en ze dan lekker al die “oude” liedjes te leren.
Vind jij de kinderliedjes van vroeger nog geschikt of zing je ook liever “nieuwe” liedjes?

9 jaar geleden

Kinderen voor kinderen is hier ook favoriet! Blijft leuk en lekker vrolijk! K3 trouwens ook.

9 jaar geleden

De plaatjes spraken mij ook zo aan. Ik hou dat wel van, lekker ouderwets. Ik weet niet of al die moderne nou allemaal zo geweldig zijn...

9 jaar geleden

Ik vind het zo leuk als ze mee gaan zingen! Onze oudste kan de meeste liedjes al zelf zingen, maar onze jongste begint nu een beetje mee te doen. Zo leuk! :-)

9 jaar geleden

Ja, wat een grappig idee is dat he! Zouden ze ook ergens ter wereld beren broodjes zien smeren? ;-)