Profile icon Profiel News icon Posts (15)
Blog image
  • Kind

Hoera 4 jaar! Trakteren op school

Hoera 4 jaar! Vandaag mag mijn boefje eindelijk trakteren in zijn klas! En mama die had traktatie maak stress, maar....op tijd klaar.

Op 30 december vroeg ik aan mijn zoontje, heb je enig idee wat je op school wil trakteren, zullen we bananen piraatjes maken? of mandarijnpoppetjes?  Nee zei zoonlief, mama wil je een Julius tratatie maken omdat ik ook een apen feestje vier thuis, dan kunnen we op school ook een apen feestje vieren.  

Tja daar sta je dan, met je mond vol tanden, in mijn hoofd spookte van alles rond, hoe ga ik in hemelsnaam een apen traktatie maken zonder enig idee hoe het eruit moest komen te zien...  Gelukkig is daar Google met genoeg voorbeelden om uit te kiezen.  

Mijn keuze is gemaakt, het wordt een kartonnen taart, opgebouwd uit kartonnen taartpuntjes gevuld met een klein snoepje en een mini springveer (door zoonlief uitgekozen).  

Nu de keuze er in is het tijd voor de uitvoering, man man wat viel het tegen 

Alle puntjes apart uittekenen en uitknippen, alles rillen, vouwen en plakken. Dan de standaart waarop een grote Julius moest komen, wat een werk, tekenen, nog iets groter tekenen en namaken van karton.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

De kinderen hebben vakantie!

De kerstvakantie is begonnen, minder tijd voor me herstel en de kinderen entertainen!

De kerstvakantie is begonnen, normaal  vind ik vakanties super leuk omdat ik er dan op uit ga met de kinderen. Een dagje weg, treinen, museum bezoek, een dagje winkelen, knutselen, nieuwe baksels uitproberen en genieten van elkaar.  

Deze vakantie gaat het er iets anders aan toe, ik zit in de lappenmand al bijna 3 weken en het ziet er niet naar uit dat ik er snel uit kom. Dat betekent aan huis gekluisterd met 2 kids die niet met maar ook niet zonder elkaar kunnen.  Het wordt een flinke uitdaging en ik hoop dat de dagen ondanks alles voorbij zullen vliegen!

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Babyspullen

Finally.... de kerstboom staat

De kerstboom staat zonder ruzie, kapotte ballen en met happy kids! De overige decoratiespullen die geven we weg.

Zaterdag eindelijk de kerstboom opgezet, elk jaar geen zin in maar als het eenmaal staat weer erg fijn.
Dit jaar hebben we gekozen voor een boom in de kleuren zwart/zilver. Erg stijlvol en neutraal.  Mijn vriend is niet zo van de tierelantijntjes, zelf had ik het liefst een kerstboom gevuld met pasteltinten en mooie bloemen maar helaas, misschien volgend jaar ;)

Dit jaar besloten om alle kerstspullen die we zelf niet meer neerzetten of gebruiken te geven aan mensen die het minder goed hebben.  Al een aantal spullen zijn opgehaald, erg fijn om er andere blij mee te maken. Nu nog de laatste dingen laten ophalen en dan hebben wij een opgeruimde zolder en zijn andere mensen blij met de kerstdecoratie spullen!

Artikel lezen
2 Reacties tonen