Profile icon Profiel News icon Posts (7)
Blog image
  • Baby
  • zwanger
  • Miskraam

Onverwachts zwanger & een miskraam

Vandaag plaats ik een blog over de zwangerschap van 2015. Ik heb lang zitten twijfelen om deze post te delen, want er heerst eigenlijk een taboe op miskramen. Wat een onzin eigenlijk! Het gebeurd zoveel, maar niemand durft er over te praten.

Laat ik bij het begin beginnen. Het was begin april 2015. Ik zit gewoon aan de pil, na een week stoppen zou ik ongesteld moeten worden, deze bleef uit. Oo jeej dacht ik, nouja veel aan mijn hoofd gehad dus zal wel goed komen, maar toch voor zekerheid een test doen. Tot mijn verbazing waren er 2 streepjes, snel roep ik Ben erbij (mijn man, toen nog vriend). We zijn onwijs verbaasd, wat nu. Toch geschrokken, de huisarts gebeld. Via hem terecht gekomen bij de verloskundigen praktijk en eerste intake gesprek gepland. Bij dit intakegesprek van alles en nog wat besproken en gelijk een eerste echo ingepland. Nadat wij van alle schrik zijn bekomen, waren we er tevreden mee en zelfs blij. 

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Baby
  • PCOS
  • gynaecoloog

PCOS bevestiging

Een maand geleden heb ik een echo gehad in het ziekenhuis van de gynaecoloog. Het was al vrij snel duidelijk dat ik PCOS had. Hier konden we niet omheen. De gynaecoloog gaf aan dat ze het knap vond dat we 2x zo snel zwanger waren geworden.

Ook ben ik wezen bloed prikken. Vandaag de uitslag nagebeld met de huisarts. Die begon met ik heb vervelend nieuws, je hebt PCOS. Dus ik zeg, dat wist ik al, had de gynaecoloog al verteld. Mijn bloeduitslagen waren verder hartstikke goed zei hij, dus geen issues daar. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Gezond
  • overgewicht
  • cyclus
  • PCOS

We can do this!

Mijn man en ik besloten samen in maart om te stoppen met anti-conceptie omdat we klaar waren voor een tweede kindje. Wij dachten, dit is snel geregeld , want 1x zwanger door pil heen (miskraam) en 1x na een maand al zwanger wat resulteerde in Dexx. Niets bleek minder waar.

Nu weet ik dat het zwanger worden niet vanzelfsprekend zo snel gebeurd. Wij hielden gewoon al rekening met sowieso een half jaar. Maar nadat ik stopte met de pil, bleef mijn menstruatie steeds langer uit. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.