Profile icon Profiel News icon Posts (2)
Blog image
  • Kind
  • post

Leren fietsen, hoe pak je het aan?

Je hebt kinderen die zitten 2x op een fiets en fietsen zo weg... Onze dochter dus niet. Ze is bang voor van alles, en dus ook om te fietsen. Eén keer durfde ze het heeft ze een meter of vijf gefietst... tot ze viel. En toen wilde ze nooit meer.
En dat was zelfs nog met zijwieltjes. Nu proberen we het dan maar gelijk zonder zijwieltjes maar het is een drama. We zijn er dus even mee gestopt en proberen het binnenkort weer.
Hoe doen jullie dat? Gebruiken jullie nog speciale hulpmiddelen? Ik weet dat er speciale hesjes zijn die het kind aan moet doen en waar je dan als ouder makkelijk aan vast kunt houden. Iemand ervaring mee?
Een loopfiets schijnt ook te helpen, helaas is de loopfiets te klein geworden voor onze lange dochter maar is haar fiets (16 inch) vrij hoog omdat het zadel op z'n laagst nog vrij hoog is en ze haar voeten niet plat op de grond kan zetten.
Het is dus hopen dat ze snel nog meer groeit en we mogen de iets kleinere fiets van de over buren lenen.
Zal het ooit goed komen....?  Mijn vraag is dan ook, hoe hebben jullie je kindje leren fietsen? En wat te doen met bang kinderen? Ik zie veel kinderen van 3,5 à 4 jaar die kunnen fietsen maar is er een gemiddelde leeftijd waarop kinderen moeten kunnen fietsen? We wonen centraal en alles kunnen we lopend, met de bakfiets of fietskar of auto doen. Het fietsen is dus nog niet per se nodig maar wel makkelijk en leuk als ze het kan.

Artikel lezen
4 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Voeding
  • post

Hap hap hap, dat zal lekker smaken...

Afgelopen jaren heb ik veel artikelen gelezen over dat de jeugd, en dan in dit geval de kleine kindjes, zo ontzettend veel snoepen, weinig bewegen en dat veel schatjes al aardig overgewicht hebben. Dat overgewicht een groeiend probleem is dat was mij bekend maar ik kende geen ouder die zijn of haar kind nou echt zoveel te snoepen gaf, dus waar gaat het dan mis, vroeg ik mij af.

Artikel lezen
10 Reacties tonen