11 jaar geleden

Helemaal mee eens! Ik vind dat het op het kdv van mijn zoontjes ook de spuigaten uitloopt; snoep, chips en dan vaak ook nog een speelgoedje. (Wat vaak in de prullenbak verdwijnt omdat er toch niet mee gespeeld wordt...) Ikzelf doe daar gewoon niet aan mee, een doosje rozijntjes of een pakje knijpfruit is meer dan zat. Daarnaast heb ik aan de juffen en aan de ouderraad doorgegeven hoe ik er over denk en of daar wat mee gedaan kan worden. Meer kan je niet doen. Behalve zelf het goede voorbeeld geven.

11 jaar geleden

Mijn kleintje is nog niet zo groot en is de hele dag thuis. Maar ik herken het probleem wel. Ik heb nichtjes met ernstige voedingsintollerantie en iedere keer is het weer een probleem, daarnaast merk ik dat het hoe ouder de kinderen worden het steeds een groter probleem wordt. Trakteren op de gym, zwemles, blokfluit les.....etc Wat ik niet begrijp is dat scholen/ kinderdagverblijven dat probleem zelf niet aanpakken en u kind is jarig, dan kan trakteren maar wij schaffen het aan. U kunt iets van onze lijst kiezen wat. Dan kan er zicht gehouden wat er gedaan wordt. Wat mensen thuis doen met hun eigen kind moeten ze zelf weten. Maar dat op zo'n manier letterlijk door het strotje van andermans kind te duwen. Nee, dat gaat ook mij te ver.

11 jaar geleden

Herkenbaar! Ik heb ook het idee dat het steeds groter, mooier en meer moet. Zie mijn blog: http://www.mamaplaats.nl/blog/mama/mama-en-gezin/vakanties-en-feestdagen/traktatie-competitie/

11 jaar geleden

Bij mijn zoontje op de peuterspeelzaal worden ook vaak hele grote zakken snoep uitgedeeld. Raar, want het beleid is toch echt gezond tracteren. Maar tot mijn verbazing kreeg hij als afsluiter vor de vakantie ook van de juffen een zak chips mee naar huis.