Profiel Posts (19)
Blog image

Vriendschappen op jonge leeftijd!

Zo leuk om te zien dat kinderen van 3 jaar al zulke hechte vriendschappen hebben, ze denken vaak aan elkaar en hebben het altijd over elkaar als ze naar bed gaan etc. Maar hoe klein ze ook zijn, kinderen zijn soms best hard voor elkaar! Af en toe worden er discussies gevoerd over wie er wel lief is en wie niet, of wie er opeens niet meer mee mag spelen....tja kinderen zijn soms hard. Hieronder een paar foto's van 3 vriendinnetjes (de kleinste is van mij) op deze foto's zie je: De discussie , de blikken spreken boekdelen! - en op de andere 2 zijn het toch weer vriendinnetjes

Artikel lezen
6 Reacties tonen
Blog image

Basisschool kiezen

Waar letten jullie op bij het kiezen van een basisschool?

Volgend jaar Juni word ze alweer 4 jaar, wat gaat de tijd hard! Nu gaat ze nog heerlijk 2 dagdelen naar de peuterspeelzaal, maar binnenkort toch hele dagen naar de kleuter/peuterklasjes. Soms merk ik wel dat ze er aan toe is vaker naar school te gaan en lekker tussen de kindjes te zijn en te spelen, ze is erg leergierig en verveeld zich soms. Ik probeer haar zoveel mogelijk te vermaken en nieuwe dingen te laten zien en leren maarja af en toe moet ze dat toch zelf doen.

Artikel lezen
9 Reacties tonen
Blog image

Speentje weg en consultatiebureau!

Over het uiteindelijk wegdoen van het speentje van mijn dochter en mijn extra bezoek aan het consentatiebureau

In mijn eerdere blogs schreef ik over het consultatiebureau die mijn dochter te klein vond. En dan ik een extra bezoek had gepland om te kijken of ze vooruit was gegaan. En ze was 2 cm gegroeid en nu waren ze tevreden over haar (ik ben weer gerustgesteld maar maakte me op zich geen zorgen wij zijn beide namelijk klein) wat ze mij wel vertelden is dat haar gewicht nu te hoog was in vergelijking met haar lengte, ik moest daar maar even op gaan letten. Sorry maar dit vind ik wel een beetje onzin. Ik voed mijn dochter zo gezond mogelijk op (gelukkig lijkt ze op haar vader en houdt ze ook superveel van groenten fruit en alles wat maar gezond is) Ze drinkt alleen maar water en ontbijt, luncht en eet savonds goed, snoept niet teveel (vaak suikervrij zelfs) en is een energiek kind.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Ik ben er weer!

vorige week veilig thuisgekomen na een maand vakantie en familiebezoek, nu weer terug in Nederland en weer het 'normale' leven oppakken ;-)

Ik heb eindelijk een uurtje tijd genomen om weer is op mamaplaats een blog te schrijven. Afgelopen vrijdag thuisgekomen van een heerlijk maandje Turkije en de dagen daarna het druk gehad met was wegwerken en alles weer op orde te krijgen hier in huis.

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Heb ik alles? Niets vergeten?

Op vakantie gaan, de dag voor en de dag van het op vakantie gaan is het een kippenhok hier!

Einde is het zover, vandaag gaan we met het vliegtuig naar Turkije voor 4 weken. Ik neem me altijd voor niet te gaan stressen en alles rustig aan te doen, maar als het moment daar is loopt me hoofd over!! Ik stop nog van alles in me koffer, dingen die ik tegenkom en eigenlijk niet mee wilde nemen stop ik er toch voor de zekerheid nog in! Aarrghhh. En mijn man maakt zich zoals altijd nergens druk om, ik ben de regeltante in ons gezin. Meneer gaat gerust een uurtje voor vertrek naar het vliegveld een douche nemen en uitgebreid ze haren in model brengen...Ik probeer maar rustig te blijven en schrijf het even van me af in deze laatste blog voor mijn vakantie ;-) . Mijn dochter voelt het gespannen gevoel hier in huis hangen en is constant op de bank aan het springen. Ik laat haar maar gaan, en kleed haar straks aan voordat we weggaan (zodat ze zeker schoon is als we gaan). Ben blij als we straks onderweg zijn naar het vliegveld en snel onze koffers in kunnen checken. Dan eindelijk RUST! Genoeg cadeautjes en lekkere dingen in mijn handbagage, mijn dochter zal zoet zijn hoop ik!

Artikel lezen
5 Reacties tonen
Blog image

Mijn dochter te klein?

Het consultatiebureau vind mijn dochter te klein, ervaringen hiermee?

3 Maanden terug was ik met mijn dochter bij het consultatiebureau, ze deden toen de oogtest waar ze trouwens glansrijk voor 'slaagde' en wat tekenoefeningen (streepje, rondje en kruisje) En natuurlijk de weging en de meting. Ze was toen 92 cm en bijna 3 jaar. De arts liet me weten dat ze op de 1e lijn zat (dus een kleintje is) ze mocht niet onder de lijn komen bij het volgende (extra) bezoekje. Dit bezoekje vind binnenkort plaats (8 oktober) ik heb haar afgelopen week gemeten en ze was maar 1 cm gegroeid. Ze willen haar dan als ze niet boven die lijn is uitgestegen naar een kinderarts sturen, maar is dit nodig dan? Ik bedoel kinderen hebben toch vaak opeens een groeispurt, en groeien dan ineens uit hun kleren? Misschien staat mijn dochter een beetje 'stil' op dit moment?

Artikel lezen
31 Reacties tonen
Blog image

Elif haar eerste dansles!

Afgelopen woensdag had mijn dochter haar eerste dansles!

In mijn andere vraagblog vroeg ik wat voor sport jullie kinderen deden. Mijn dochter houdt van dansen en het was dus een makkelijke keus, haar eerste proefdansles heeft ze achter de rug. Samen met haar vriendinnetje Sterre stonden ze klaar met de andere kindjes in het zaaltje. Kennisgemaakt met de dansjuf en de muziek ging aan. In het begin wilde ze niet meedoen en was ze erg verlegen, ze kroop achter mijn benen en riep dat ze naar huis wilden. Dan maar meedoen dacht ik, en dat werkte! Samen durfde ze wel en ze had na 15 minuten verlegen doen de grootste lol. Het was meer rondrennen en huppelen dan dansen maar ze had het naar haar zin! De 'stopdans' was niet echt een succes want Elif dansten lekker door :-) dan word oefenen thuis ;-)!

Artikel lezen
8 Reacties tonen