Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image
  • Kind
  • basisschool
  • Broerenzus
  • samenzijn
  • #stopdetijd
  • groterworden

Stop de tijd hoor

Nog 2 kleine maandjes en dan is Sem gewoon alweer 4. Dan gaat hij naar de basisschool Ik vind maar spannend en een ontzettend leuke nieuwe fase. Moet ook wel zeggen hij is er ook aan toe om naar de basisschool te gaan. Saar gaat hem straks wel missen op de crèche. Altijd zorgzaam voor haar. Helpen met haar jas of als iemand niet lief is zegt hij blijf van mijn zusje af. Hij wil haar altijd helpen en natuurlijk zijn ze ook wel is gemeen tegen elkaar. Maar ook altijd bij elkaar in de buurt. Het is ook tijd dat ze lekker hun eigen ding gaan doen ze zijn altijd samen. Maar echt de afgelopen 2 jaar zijn echt zo hard gegaan ondanks de Corona. Het besef dat Saar gewoon in december gewoon alweer 2 wordt vind ik wel even wat mijn kleine meisje worst gewoon groot. En is zo heerlijk ondernemend en een kleine waaghals. Soms denk ik blijf nog maar even klein maat aan de anderen kant denk hoe zullen ze zijn als ze groter zijn. Maar voor nu geniet ik nog even van ze en dat stiekem een beetje langzamer gaat 🤭

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Babyspullen
  • kinderkamer
  • inrichten
  • babykamerinrichting
  • #babykamerstyling

Saar Haar kamertje

Ja kon niet wachten om aan Saar Haar kamertje te beginnen toen ik wist dat ik zwanger was.

Helemaal leuk dat ik een dochter kreeg ♥️ Maar het kamertje werd niet roze. Nee deze stoere mama houd niet van roze 🙈. Het werd een roest kleurtje. Wat helemaal tof is dat de familiewieg uit 1928 helemaal perfect pasten in het kamertje kwa kleuren. Ik heb er zelf ook in gelegen dus dat maakt het extra speciaal. Hij is ooit gemaakt in opdracht voor mijn overgroot opa  voor hun eerste zoon. Mijn opa heeft er ook in gelegen. Hij komt uit de perioden  Amsterdamse school stijl. Als Saar uit de wieg gegroeid is dan gaat hij weer terug naar het museum het schip in Amsterdam. Daar zal die tentoongesteld worden weer. Wat ook erg tof is de muur sticker van de zeedieren in haar kamer. Echt een eye catcher past super goed bij de rest van het kamertje. De commode heb ik op de kop getikt bij een leuk kringloop winkeltje in Haarlem. Heb hem de zelfde kleur geschilderd als de muur waar de wandsticker op zit. Haar kledingkast heb ik zelf samengesteld. Er kon niet echt een grote kast in haar kamertje dus dit was perfect. Ik heb daar ook weer dezelfde kleur toegevoegd als de muur zodat alles mooi bij elkaar past. Daarna allemaal leuke spulletjes gekocht om de boel af te stijlen. Wat ook erg gaaf vind is het handgemaakte maan lampje nog steeds erg blij mee. Verder heb ik aan haar kledingkast leuke schildpad haakjes gehangen waar haar spulletjes opgehangen kunnen worden. Plantje kon natuurlijk ook niet ontbreken die heb ik op haar kastje gezet met al haar anderen spulletjes. Hier en daar moet er nog wat opgehangen worden maar ben super blij met het resultaat. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • spoedkeizersnee
  • Bevallingsverhaal
  • #babygirl
  • #mamavantwee

Bevalling van Saar

Een bevalling van 48 uur

Weer zwanger het kwam als een verrassing ♥️ We waren er niet mee bezig omdat we net een huis gekocht hadden en tijdelijk in het huis van mijn schoonmoeder woonde. We wilden eerst verbouwen en dan weer rustig kijken of het nog een keer zou lukken. Maar toen bleek zwanger te zijn ♥️ Ik voelde me eniet lekker de laatste tijd en ik dacht dat komt door het verhuizen en voor bereiden van de verbouwing van het nieuwe huis. Maar nee ik was gewoon weer zwanger, natuurlijk super blij maar had ook gelijk angst. Ik moest na negen maanden weer bevallen ik zat er zo tegen op. Het zat toch nog heel diep de bevalling van Sem. Ik ging er weer over dromen en dacht echt spuit mij maar plat zodat ik het allemaal niet voel en niet nog een keer mee hoef te maken.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Bevallingsverhalen
  • Bevalling
  • angst
  • keizersneden
  • heftigbevallingen
  • bentochnietgek

Voelde echt wel de pijn

Heb er lang over na moeten denken of dit zou schrijven. Ook omdat ik zo dyslectisch als een deur ben dus ga me best doen hoor 🙈 Beide bevallingen waren voor mij niet fijn. Was zelf zo in de stres toen ik te horen kreeg dat ik zwanger was van Saar. Ik werd al bang bij het idee dat ik weer moest bevallen. Ik ging er zelfs over dromen en Ik zei tegen mij man en de verloskundigen spuit mij maar plat. Ik had niet verwacht dat het nog zo diep zou zitten de bevalling van Sem. Na 17 uur en een keizersneden kwam Sem ter wereld. Ging niet gemakkelijk, Vliezen braken thuis en binnen een uur zat ik op 4 cm het ging eerst heel snel en op 8 cm bleef ik hangen. Ik had erge rug weeën en dan met weeën stormen. Pompje werkte niet voor de pijn dus werd er toch een ruggen prik geplaatst. Helaas heeft de ruggen prik maar een kwartier zijn werk gedaan en toen kreeg ik pers drang maar zat nog niet op de 10 cm dus mocht ik niet persen. Uiteindelijk was het zover en mocht ik eindelijk persen. Maar naar een uur was ik nog geen stap verder Sem lag nog steeds op de zelfde plek. Uiteindelijk ben ik drie uur bezig geweest met persen. En werd er toch besloten om Sem te halen met een keizersneden. Daar gingen we dan ik en mijn man naar de OK. Alles werd klaar gemaakt het was zover. Ze vroegen voel je dit nog op je buik? Ik zei ja ik voel dat nog. Er werd meer verdoving bij gespoten maar ik voelde het nog steeds volgens hun kon dat nu niet meer maar voelde het toch echt. Ik kon mijn tenen en en voeten nog bewegen dat moment en zei hoort dat? Maar kreeg daar niet echt antwoord op. Ze gaven me nog lachgas en ze zouden gaan beginnen. Nou je raad het al ik voelde letterlijk dat ze in mij sneden. Ik gilden de hele OK bij elkaar. En als nog werd het gezegd dat ik het me echt in beelden dat ik het voelden. Ik dacht oké dan zal dat wel waar zijn maar ook ben toch niet gek? Daar was Sem dan hij was een flinkerd 4140 gram. Maar was zo verliefd op mijn kleine man. Nadat ik Sem even bij me had gehad gingen mijn man en Sem alvast naar de kraamafdeling terug. Ik moest nog dichtgemaakt worden. Was echt geen pretjes. En toen viel het operatie doek ook nog is naar beneden en zag ik mijzelf nog open liggen. Niet een heel fijn gezicht 🙈 had toen ook al een paar keer gezegd dat mijn been naast de operatie tafel hing. Gegeven moment o ja inderdaad en werd mijn been weer terug geduwd. Uiteindelijk was ik gehecht en mocht ik terug naar mijn kamer. Op en compleet kapot was ik weer bij mijn mannen. Heb er naderhand over gepraat en nog ter sprake gebracht bij het gesprek die je hebt na je keizersneden. En werd weer gezegd dat toch echt niet kon. Dus ja dan heb me in gebeeld dat ik het voelde. Maar toch bleef onbewust bij me en toen zwanger was van Saar kwam het allemaal weer terug. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Zwanger
  • weesliefvoorelkaar
  • bollebuik
  • nietdikmaarzwanger
  • complimentendag
  • oneofakind

Zo jij bent flink

*** pregnant belly *** Elke vrouw is anders en dat is juist zo mooi. Zwanger zijn is iets moois op wat er komen gaat. Er groeit een klein mensje in jou buik. Waar ik soms verdrietig en boos om wordt dat er toch mensen zeggen dat je dik bent en of jezus wat ben je enorm. Vele vrouwen zullen dit herkennen. Of de vraag je moet al bijna he 🙈 zo heerlijk ontactisch. Wees lief voor zwangeren vrouwen en zeg nooit dat ze dik zijn 🙈 want er groeit iets prachtigs in ons buik. We zijn niet dik maar zwanger van een prachtig mensje ♥️ zo moest het even van mijn hart 💓 wees lief voor elkaar ♥️ is juist iets moois dat elke vrouw anders is of anders zwanger 🤰🏻

Artikel lezen
2 Reacties tonen