Profile icon Profiel News icon Posts (169)
Blog image
  • Voeding
  • eten
  • rust
  • ontbijt
  • schermtijd

Schermtijd aan de ontbijttafel

Rustig ontbijten aan tafel? Dat was een paar maanden geleden een bijna utopische gedachte. Maar sinds een aantal maanden eten we in alle rust aan de ontbijttafel en is het een heerlijk moment om de dag te starten. Zo fijn zelfs dat na het nationaal schoolontbijt vandaag mijn dochter enthousiast vertelde dat het erg gezellig was geweest. Maar dat ze het wel heel ongezellig vond dat wij niet samen aan tafel hadden gezeten die ochtend. Een succes dus en helemaal niet onmogelijk. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • kleuter
  • slaap
  • muziek
  • opstaan
  • ochtendritueel

Dancing with tears in my eyes

De kracht van muziek

Opstaan is lastig! Althans bij ons is het nogal een opgave. Wij hebben geen last van een veel te vrolijk springende kleuter naast of op ons bed als de rest van de wereld nog slaapt. Nope! Zeker in de winter is het elke dag een gevecht met de snooze knop, de kou en zware oogleden. Het verschil tussen mijn dochter en mijzelf is dat ik weet dat haast niet fijn is en hoelang we minimaal nodig hebben 's ochtends om dat te voorkomen. Dus op een zeker moment geef ik me toch over aan de wekker en spring snel uit bed zodat ik brood uit de vriezer kan halen, mijn kopje koffie in stilte kan opdrinken en rustig kan gaan douchen. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Ontroering, wreedheid en magie

Zondag begon loom en nat, een ultiem tv moment. Na heel wat afgewezen programma's besloot ik dat het iets verandwoords moest worden.

De peuterpuber in mijn dochter besloot dat er niets leuks op tv te zien was, maar uit mocht hij ook niet. Tijdens het zappen bedacht ik me dat, als het toch alles fout was wat ik aan zette het maar iets educatiefs moest zijn. Het werd National Geographic, waar net een uitzending over insecten werd uitgezonden. 

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Waarom willen we zo graag uniek zijn?

Scrollend over Facebook verschijnt het ene na het andere lijstje met unieke, namen, hebbedingetjes en kleding maar hoe uniek zijn de echt?

Ik blijf graag op de hoogte van wat zich afspeelt in moederland en volg dan ook verschillende platforms, winkels en magazines die zich met opvoeden en kinderen bezig houden. Iedere dag verschijnt er wel een lijstje met unieke babynamen op mijn tijdlijn. Een marginale ergernis, maar wel eentje die me bezighoud. Want unieke babynamen, dat zijn er niet zoveel. De kans dat de naam op dat lijstje al aan een ander kindje is gegeven is namelijk vrij groot, ik denk vrijwel 100%. Op het moment dat je dus zo'n unieke naam kiest voor jouw wondertje is deze niet uniek meer, er was immers al een baby die met zijn naam op dat lijstje kwam. 

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Voorzichtig, pas op, kijk uit!

Helikopteren was in mijn functie als leidinggevende een zeer positieve vaardigheid. Als moeder kan je hem beter links laten liggen

Althans, zo beweerd men. En ik ben het er mee eens dat je je kind tot op zekere hoogte zelf moet laten ontdekken dat vallen pijn doet, je je evenwicht kan verliezen als je niet oplet en dat mama er niet altijd kan zijn om je op te vangen. Maar er is een grens en soms, heel soms betrap ik mezelf erop dat de grens gevoelsmatig dichterbij ligt dan de grens die ik met mijn verstand heb gesteld. 

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Mama

Dat meisje is nu moeder

"Hoe oud ben je dan?" Vroeg mijn nieuwe collega toen ik vertelde dat ik moeder ben. Dat antwoord, heb ik gek genoeg niet zo snel paraat.

Ik moet altijd even denken: "Tja hoe oud ben ik ook alweer?". Mijn dochter is twee dus ik ben tweeëndertig, een makkelijk ezelsbruggetje. Lange tijd was mijn antwoord steevast eenentwintig. Niet omdat ik dat graag wilde, maar omdat ik ervan overtuigd was dat dit zo was. Enkele seconden later realiseerde ik me dan dat ik al twee jaar geen eenentwintig meer was, maar zo voelde het wel. Ik roep dan ook altijd heel hard tegen mijn collega's van die leeftijd dat dit echt een hele leuke leeftijd is en dat is ook zo. Maar eerlijk gezegd vind ik tweeëndertig ook heel leuk, eigenlijk vind ik het net zo leuk als eenentwintig of misschien nog wel leuker. Want hoe ouder je wordt des te meer je leert en hoe meer je leert hoe leuker het is. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind

Zit, vlecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Een kleine hobby die me maximaal een half uurtje per dag kost en waar ik toch een hele dag lang de vruchten van kan plukken. Nieuwsgierig?

Het begon allemaal bij het kappersbezoek. Iedere vier weken gingen we braaf naar de kapper om het haar uit het gezicht van onze peuter te houden. Haar haar werd langzaam langer, maar haar pony bleef natuurlijk kort, ik experimenteerde af en toe met een staartje, maar haar pony piepte er steeds weer uit en haar elastiekje werd uit het haar getrokken. 

Artikel lezen
7 Reacties tonen