Snap
  • Kind

Zit, vlecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Een kleine hobby die me maximaal een half uurtje per dag kost en waar ik toch een hele dag lang de vruchten van kan plukken. Nieuwsgierig?

Het begon allemaal bij het kappersbezoek. Iedere vier weken gingen we braaf naar de kapper om het haar uit het gezicht van onze peuter te houden. Haar haar werd langzaam langer, maar haar pony bleef natuurlijk kort, ik experimenteerde af en toe met een staartje, maar haar pony piepte er steeds weer uit en haar elastiekje werd uit het haar getrokken. 

Na wat oefening en de juiste elastiekjes ging het laten zitten van het kapsel aardig. Maar als ik ooit een leuk kapsel wilde creëren moesten we van de pony af. Ik wilde het bij laten groeien, mijn man vond het prima op één voorwaarde: Ik moest iedere dag zorgen dat haar, haar netjes uit haar ogen zat, anders gingen we linea recta naar de kapper. Ik vond het een deal en ging aan de slag. In het begin koste het me heel wat moeite om mijn peuter stil te laten zitten en eindigde meestal met twee ongelijke staartjes. Maar oefening baart kunst, het ging steeds beter!

Op Facebook kwam een artikel voorbij over een moeder die enorm creatieve kapsels maakte en ik ging naar haar Instagram pagina: prettylittlebraids. Het ziet er natuurlijk allemaal super uit, maar dit ga ik met mijn ongetrainde hand natuurlijk never nooit voor elkaar krijgen. Ik ging op zoek naar een iets toegankelijkere site en kwam uit bij: toddlerhairideas. Onze dame heeft bij lange na niet zoveel en zulk lang haar, maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind. Ook met mijn eigen haar oefen ik nu regelmatig verschillende technieken. 

Ik vind het een zeer leuke hobby die eigenlijk zeer weinig tijd kost. Ik scroll af en toe door mijn Instagram en op de bank met Netflix aan oefen ik een vlechttechniek. De peuterdame weet inmiddels de routine, filmpje aan en haren doen. Het is tot nog toe de enige manier op haar stil te laten zitten, dus so be it! 

 

                                            

Hebben jullie nog leuke tips van  Instagrampagina's (thema haar) die de moeite waard zijn om te volgen? Ik hoor ze graag!

7 jaar geleden

This inomaortifn is off the hizool!

7 jaar geleden

Wauw! Wat prachtig! Heel knap van je!

7 jaar geleden

Zit je op Facebook?

7 jaar geleden

Ik heb laatst een slingervlecht gemaakt bij mijn dochter. Ik ben dus ook fanatiek vlechtster en mijn dochter vindt het gelukkig erg leuk. Ik zal kijken of ik je een plaatje kan sturen of zo.