Profile icon Profiel News icon Posts (2)
Blog image
  • Kind

Voortplanting en pubers ....

Over de voortplanting en hoe te bijdehand de mini pubers zijn vandaag de dag ...

Ik schep wat gebakken aardappeltjes op de bordjes van ons viertal.
Manlief is later vanwege wat stormschade op het werk dus wij beginnen alvast met het avondeten.
Dochterlief zucht nog na van wat fiets kilometers en ik prik in mijn gebakken aardappeltjes en meng de sla nog even lekker door elkaar als puber in wording begint over een soort droom. Hij kijkt me aan en ik prik nog wat sla aan mijn vork....
We hebben Naut gehad ma vandaag op school. We zijn bij het thema voortplanting.
Oh leuk schat, zeg ik, over de bloemetjes en de bijtjes? Hij begint te lachen en zijn sproeten lichten net zo op als zijn ogen.
Ik ga verzitten. Ik kauw mijn sla en zorg dat ik stevig zit. Stevig genoeg in voorbereiding op wat er komen gaat.
Nee ma, ik zei toch van die droom. We hebben dat van die stampers al lang gehad. Dit ging over de mensheid he. Jij bent zo pouper dom. En wat bedoel je dan met die droom m'n stampertje, en in gedachten zie ik zo'n lief leuk koddig konijntje.
De rest aan tafel lacht en gilt ja sproet wat is dat met die droom. Ja duhhuh gewoon he zo'n loos ding en in straattaal noem je dat een droom in het nat. Snap je het nu?
Ik stop met prikken in mijn sla. En kijk naar hem.
Oudste vraagt of hij ook tekeningen heeft gezien met het mannelijke geslachtsdeel en zo. Jaaaa gilt hij en heel de klas lag dubbel steeds. Ik vraag gewoon even voor alle zekere netheid of hij hebt toch geen rare praat heeft opgehangen in de klas. Nee tuurlijk niet ma. Niet?, vraagt dochterlief, heb je niet gezegd dat jullie alle drie altijd met die oerlelijke dingen maar een eind in het rond lopen te slingeren!? ...
Nou jongens zo kan die wel weer! Ophouden nu! En genoeg er over. Vanaf nu weer gewoon over de kikkers en het kikkerdril.
Oh jongens let op zegt stamperige sproet mamsie is ineens kei verward, nou dan is er vast een eicel afgestorven!
Een wat?
Ja doe maar niet alsof je niet ongesteld bent want daar kan ik nu over mee beppen he daar weet ik nu alles van dus. En daarom ben je nu net als mijn zus kei verward.
Maar het kan 1 keer in de maand maar bij m'n zus lijkt het wel 24-7 altijd ongesteldheid!
Ik prik in mijn laatste beetje sla en staar naar buiten. Ik droom van kikkerdril.

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • Gezond
  • Vakantie dagje weg

Nieuw generatie moedertje ...

Over de nieuwe generatie mama's die in mijn ogen gelijk weer allervrouwelijkst zijn als de kraamhulp nog rondhuppelt in huis ..

Haar lange haren op een staart die dansend op haar rug in het ritme van haar hartslagmeter mee deinde.
Haar knal roze strakke shirtje op een nog strakker zwart broekje en op de meest fantastische hardloopschoenen. Vast helemaal aangepast op haar pas bevallen voetbed dacht ik nog.
Het zonnetje verblindde me even voor ik in de gaten had dat ze al joggend een kinderwagen vooruit duwde.
Ik zuchtte. Weer eentje dacht ik.
En met weer eentje bedoel ik van die nieuwe generatie jonge moedertjes die aan het eind van hun negen maanden zwangerschap er uit zien alsof ze net een balletje hebben ingeslikt en waarbij je hun dijen nog moet zoeken.
Die van die broekjes tot het eind door dragen met zo'n ritsje net boven de venusheuvel wat dan dat buikbolletje oppermachtig sexy maakt.
Die dan ‘even’ bevallen tussen de buien door en als de nageboorte er daarna ook is uitgevloeid gelijk het bed uit lijken te springen in hun leukste vrouwelijkste outfitje en nog met de kraamzorg in huis al op de meest vrouwelijkste manier moeder zijn.
Jeetje dacht ik vanmorgen wat een discipline en het begrijpelijke vermogen van de combinatie moeder en vrouw zijn.
Dat laatste is bij mij toen vast met de laatste uitdrijvings wee voorgoed dicht gehecht.
Ik zat niet alleen op een roze wolk toen het zwangerschapstestje positief bleek vanwege het groeiende wezentje in mijn buik maar zag het ook als excuus om eens heerlijk ontspannen uit te dijen in het wel gevormde vet wat zwangerschap op mijn heupen opsloeg als een soort van , ‘dat hoort er nu eenmaal heugelijk bij.’
Wat heb ik mijn man aangedaan?!, dacht ik vanmorgen.
Ik moet er uit hebben gezien als een kamerolifant die niet eens meer zonder hulp uit de bank overeind kon komen.
De leukste jurkjes werden tenten en de meest vrouwelijk broek werd een overall.
Hakken werden degelijke stampers met losse veters omdat de voetwreef leek op een opgezwollen spons. En heb er zelfs dagen bij gehad waarvan ik gedacht moet hebben dat mijn okselhaar de aanzet was tot babyhaar.
Ik weet nog dat ik bij de laatste liep in een grijze overgooier.( jurk )
Maar dan alsof ik nu achteraf gezien zo uit het streekmuseum was gestapt. Met daarbij in die handige praktische alles behalve sexy borstvoeding bh’s van die dubbele zoogkompressen alsof er een hele kudde koeien gemolken moest worden.
Geen enkele zwangere dag gesport. Niet eens aan gedacht.
Zwanger is nestelen moet ik wél hebben gedacht.
En dan vooral nestelen in mijn eigen lijf.
Mijn vetopslag was zo groot dat ik nu soms nog het idee heb aan het ontzwangeren te zijn en dat na zo’n achttien jaar.
Ik gedroeg me dan ook na de bevallingen ook nog eens als een échte. Zo'n échte Moeke, zeg maar. Met als excuus 100 % moeder. En het zo nodig vrouw zijn wordt vast ook weer wel opnieuw geboren.
Ze zeggen weleens als er naar mij gekeken wordt vanuit een bepaald opzicht, : Ja maar je hebt er ook vier he, daar staat je lichaam nog op.’
Echt niet!!
Dat zag ik vanmorgen. Toen ik er weer eentje tegen kwam. Zo’n kersvers nieuw generatie moedertje. In haar strakke broekje met daarop zo'n anti net bevalling achter de rug shirtje, vrolijk en optimaal vrouwelijk duwend achter de kinderwagen.

Artikel lezen
14 Reacties tonen