Snap
  • Kind

Voortplanting en pubers ....

Over de voortplanting en hoe te bijdehand de mini pubers zijn vandaag de dag ...

Ik schep wat gebakken aardappeltjes op de bordjes van ons viertal.
Manlief is later vanwege wat stormschade op het werk dus wij beginnen alvast met het avondeten.
Dochterlief zucht nog na van wat fiets kilometers en ik prik in mijn gebakken aardappeltjes en meng de sla nog even lekker door elkaar als puber in wording begint over een soort droom. Hij kijkt me aan en ik prik nog wat sla aan mijn vork....
We hebben Naut gehad ma vandaag op school. We zijn bij het thema voortplanting.
Oh leuk schat, zeg ik, over de bloemetjes en de bijtjes? Hij begint te lachen en zijn sproeten lichten net zo op als zijn ogen.
Ik ga verzitten. Ik kauw mijn sla en zorg dat ik stevig zit. Stevig genoeg in voorbereiding op wat er komen gaat.
Nee ma, ik zei toch van die droom. We hebben dat van die stampers al lang gehad. Dit ging over de mensheid he. Jij bent zo pouper dom. En wat bedoel je dan met die droom m'n stampertje, en in gedachten zie ik zo'n lief leuk koddig konijntje.
De rest aan tafel lacht en gilt ja sproet wat is dat met die droom. Ja duhhuh gewoon he zo'n loos ding en in straattaal noem je dat een droom in het nat. Snap je het nu?
Ik stop met prikken in mijn sla. En kijk naar hem.
Oudste vraagt of hij ook tekeningen heeft gezien met het mannelijke geslachtsdeel en zo. Jaaaa gilt hij en heel de klas lag dubbel steeds. Ik vraag gewoon even voor alle zekere netheid of hij hebt toch geen rare praat heeft opgehangen in de klas. Nee tuurlijk niet ma. Niet?, vraagt dochterlief, heb je niet gezegd dat jullie alle drie altijd met die oerlelijke dingen maar een eind in het rond lopen te slingeren!? ...
Nou jongens zo kan die wel weer! Ophouden nu! En genoeg er over. Vanaf nu weer gewoon over de kikkers en het kikkerdril.
Oh jongens let op zegt stamperige sproet mamsie is ineens kei verward, nou dan is er vast een eicel afgestorven!
Een wat?
Ja doe maar niet alsof je niet ongesteld bent want daar kan ik nu over mee beppen he daar weet ik nu alles van dus. En daarom ben je nu net als mijn zus kei verward.
Maar het kan 1 keer in de maand maar bij m'n zus lijkt het wel 24-7 altijd ongesteldheid!
Ik prik in mijn laatste beetje sla en staar naar buiten. Ik droom van kikkerdril.

9 jaar geleden

Klinkt wel redelijk bekend.

9 jaar geleden

Hahaha ja die tijden gaan ook komen. Ben blij dat de mijne daar nog lang niet is :P Al ben ik wel iemand die altijd open praat over zulke dingen, als er om gevraagd wordt. En natuurlijk aangepast op de leeftijd. Maar ik doe niet alsof het iets heel raars is. Maarja is ook spannende praat voor die jochies vooral met vriendjes!