Profile icon Profiel News icon Posts (5)
Blog image
  • Mama
  • post

Moeder zijn zonder moeder

Moeder worden is een van de mooiste gebeurtenissen in het leven. Het is iets waar je vaak al lang naar verlangde en over droomde. Ik wel in ieder geval. En ook wist ik dat mijn moeder maar wat graag oma wilde worden. Maar wat als anders gaat...

Moeder worden is een van de mooiste gebeurtenissen in het leven.  Het is iets waar je vaak al lang naar verlangde en over droomde. Ik wel in ieder geval. En ook wist ik dat mijn moeder maar wat graag oma wilde worden. Maar wat als anders gaat...

Artikel lezen
7 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • post

Spreken in twee talen

Elk kind heeft een andere ontwikkeling dus ook qua spreken. Maar hoe zit dat als je kind tweetalig wordt opgevoed?

Ken je ook die ouders die altijd maar alles van hun kind vergelijken met dat andere kind? Dan natuurlijk wel het liefst met dat kind dat net iets minder kan of iets achterloopt. Zo ook met spreken. Supertrots zijn de ouders wanneer hun kind het eerste woordje eruit gooit en logisch natuurlijk.  Voor je er erg in hebt kent je kind al aardig wat woorden en gaat het zelfs korte zinnen gebruiken. Maar wat nou als je je kind tweetalig opvoedt zoals wij dat doen? Van horen zeggen is het niet raar wanneer kinderen die tweetalig opgevoed worden minder snel gaan spreken en ook wat minder woorden gebruiken omdat ze meer woorden leren voor dezelfde dingen. Maar is dat echt zo? Of verschilt het gewoon per kind. 

Artikel lezen
16 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • Vakantie dagje weg
  • post

Vliegen met...een boze stewardess!

De tijd van zon, zee en uitrusten breekt weer aan. Maar voor dit alles moet je eerst op de plaats van bestemming komen. Dat betekent reizen met je kind of kinderen met alle gemakken en vooral ongemakken van dien.

Jawel, de zomer is weer aangebroken. Al is dat niet echt merkbaar in ons land. Daarom probeer ik me maar enorm te verheugen op de komende tijd. Zes weken vrij en dan heerlijk een maandje naar het buitenland.  Ik droom al weg als ik denk aan de bruisende zee, het warme zand, het heerlijke eten en het gewoon niets moeten.

Artikel lezen
10 Reacties tonen