Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Veilig Verkeer

Op vakantie in het buitenland word je vanzelf aan het denken gebracht. Wat kunnen landen en hun inwoners verschillen. En hoe zit het met ons eigen land??

Samen met mijn zoontje gingen we op vakantie naar de schoonfamilie in het buitenland. Trots om hun kleinkind weer te zien gaan opa en oma vaak op pad om te genieten van hun kind. Zo ook vanmorgen...opa ging naar de koe met de kleine man... dol als hij is op dieren. Nou dacht ik alles goed geregeld te hebben... kinderstoel mee voor aan tafel en lieve oom had een nieuwe autostoel gekocht waar papa en ik op hadden aangedrongen. Na heel wat aanrommelen zat de stoel 2 dagen geleden helemaal top in de auto en veelvuldig gebruikt. Tot vanmorgen... als een koning op zijn troon kwam mijn zoon met opa aanrijden... op de passagiersstoel netjes een gordel om.  Papa heeft opa netjes gevraagd volgende keer toch echt de autostoel te gebruiken. Opa sputterde aanvankelijk nog wat tegen want de kleine man zat tenslotte toch netjes in de gordel.

Wat een verschillen... opa was in zijn ogen voorzichtig bezig, want tenslotte rijdt het halve land hier zonder gordel inclusief kleine kinderen die doodleuk tussen de 2 voorstoelen staan te dansen. En dan Nederland waar mogelijk de kinderen nog langer achteruit moeten rijden vanwege hun veiligheid en 55 -plussers mogelijk aan de fietshelm mogen .  Slaan wij Nederlanders te ver door? Of gaat veiligheid gaat toch voor alles? Hoe gaan jullie met dit soort verschillen van denken binnen je familie- of vriendenkring om?

 

10 jaar geleden

Hier zijn mijn dochters 1 en 3 jaar maar toch echt in de autostoel, en de riepjes goed aangetrokken! heb er wel eens al onenigheid hier overgehad met een vriend die meende dat het los ook wel goed was, de jongste kon gewoon eruit! ik was niet blij toen ik erachterkwam en die heeft het toch te horen gekregen

10 jaar geleden

haha valt nog mee dat hij de riem om had. Hier in Turkije zitten kindjes vaak op schoot of los in de bijrijdersstoel, al staand, spelend met het handschoenenkastje... Kijk m'n ogen uit (en zo ook papa en mama op de scooter met kindje of zelfs babytje ertussen...)

10 jaar geleden

Ik dnek aan de ene kant dat we wel degelijk door slaan, zeker als je het hebt over je kinderen nog langer achteruit te laten rijden. Megan wilde met 5mnd al niet meer achteruit rijden en gilde de hele auto bij elkaar en we hebben aar met 6mnd overgezet naar een andere stoel omdat het geen doen meer was om haar in de auto te hebben. Maar je kind zonder autostoel vervoeren vind ik het andere uiterste. Er rijden inmiddels zo veel meer auto's op de weg al 50jr geleden en geef toe ook de 55+ers kunnen soms echt niet meer fietsen dus zo'n helm zou een verkeersdode minder kunnen geven per jaar....daar doen we het wel voor hoor ;-) Een ongeluk zit in een klein hoekje en deze hoekjes worden steeds groter dus de kans op een ongeluk ook groter en dat mogen we niet vergeten als het om ons kostbaarste bezit gaat :D