Profile icon Profiel News icon Posts (27)
Blog image
  • #kinderkanker
  • #prinsesmaximacentrum
  • #missie538

Missie 538 - Prinses Máxima Centrum

Moeders bundelen hun kracht.

Wij zijn moeders met een kind(je) met kanker die behandeld wordt of is geweest in het Prinses Máxima Centrum. We slaan onze handen ineen om samen geld op te halen voor missie 538 om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum en kinderkanker onder de aandacht te brengen.
We staan inmiddels 50+ vrouw sterk !

Artikel lezen
2 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • waylon
  • kinderkanker
  • williamrutten

William VS Cato voor KiKa 🧡

Fotoshoot voor Kika. Om ons verhaal te lezen klik op mijn profiel (foto) caat8

In januari 2018 kregen we een telefoontje van Kika of Cato mee zou willen werken aan een veiling om een mooi bedrag op te halen voor KiKa. Een aantal kinderen met kanker (of die kanker hadden gehad) zouden met een professionele fotograaf op pad gaan om allebei van het zelfde onderwerp een foto te maken. Deze zouden dan als set geveild worden en de opbrengst ging naar Kika. Hier hoefde ze niet over na te denken want dat leek haar ontzettend leuk en ze wilde hier graag voor dit goede doel aan meewerken. Het werd nog leuker toen ze werd gekoppeld aan de bekende fotograaf William Rutten, bekent van het perfecte plaatje en RTL boulevard. Na een telefoontje van William over dat hij na zou gaan denken over wie ze zouden gaan fotograferen werden wij later op de dag teruggebeld met de mededeling dat hij niemand minder dan Waylon had gestrikt om op de foto gaan. Wat ontzettend bijzonder en leuk! William en Cato zouden allebei op hun eigen manier Waylon gaan fotograferen.

Artikel lezen
0 Reacties tonen
Blog image
  • Kind
  • kinderkanker
  • prinsesmaximacentrum
  • lymfeklierkanker

Even rust en start nieuw blok chemo.

Deel 20 Hoe wij met ons gezin in de rollercoaster kinderkanker zijn gestapt. Om het verhaal vanaf het begin te lezen klik op mijn profiel (foto) caat8

Voor nu eerst een korte pauze (2 weken) en we genieten nog even na van de goede uitslag van de PET-scan. Even ademhalen. Een tijdje terug is Cato al gevraagd om mee te werken aan een fotoveiling voor KiKa. We krijgen hier een mailtje over van KiKa met de mededeling dat fotograaf William Rutten contact met ons gaat opnemen. William is een bekende fotograaf. (bekent van het perfecte plaatje en ook schuift hij regelmatig aan bij RTL boulevard en shownieuws). En inderdaad belt William ons de volgende dag op en meld dat hij niemand minder dan Waylon heeft geregeld voor de shoot. Cato vind het ontzettend spannend maar verheugd zich er heel erg op. We spreken maandag 19 februari af bij William in de studio. (lees verhaal: William vs Cato voor KiKa) Het is een geweldig leuke dag.

Artikel lezen
1 Reacties tonen
Blog image
  • Mama
  • #kinderkanker
  • wereldkinderkankerdag
  • prinsesmaximacentrum

Wereld kinderkankerdag

Een dag die niet zou moeten bestaan.

Jaarlijks krijgen 550 tot 600 kinderen van 0 - 18 jaar de diagnose kinderkanker. Dat zijn ongeveer 10 kinderen per week. Ondanks dat de overlevingskans van deze kinderen is toegenomen naar 75% sterft er nog steeds om de 2 a 3 dagen een kind aan kanker. 1 op de 4 kinderen overlijdt. Naast ongevallen is kinderkanker dus nog steeds de meest voorkomende doodsoorzaak van kinderen. Gelukkig hebben wij in Nederland de beste zorg voor onze kinderen met kanker. Het prinses Máxima centrum Hun missie is: Alle kinderen met kanker genezen met een optimale kwaliteit van leven. En met minder effecten op latere leeftijd.  Het is een uniek centrum waar alle complexer zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt. Een centrum waar je liever niet komt met je kind maar als het dan toch moet dit de beste plek is. Wij zijn dankbaar dat dit centrum bestaat. Ook wij kwamen met onze jongste onverwacht in deze wereld terecht. We waren totaal in shock en in de war maar werden fantastisch opgevangen. Wij dragen het prinses Máxima centrum met alle fantastische mensen die er werken op onze handen. 

Artikel lezen
0 Reacties tonen