Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Wat je in ieder geval niet nodig hebt

Waar je nog op kunt besparen.(het is toch crisis hè.....)

Zo leuk om te kopen en krijgen, schoentjes voor de baby. Er zijn eigenlijk 3 categorieën.

1. schoentjes die je niet aankrijgt

2. schoentjes die je wel aankrijgt maar zo weer uitgaan (meestal ongemerkt tijdens een wandeling)

3. aapies slofjes, met leren onderkant, perfect voor ruim het eerste jaar, ze kunnen er ook goed op leren lopen. (wel die met elastiek bij de enkels, in verschillende kleuren verkrijgbaar, zie foto)

Wat ik ook nooit gebruikt heb is de kruik, maar dat komt misschien omdat het in mijn huis gewoon overal lekker warm is.

Het beddengoed waar nog zo'n lakentje onder moet tegen doorlekken heb ik bij de tweede ook in de kast laten liggen. Die kleintjes lekken echt niet door hun luier heen.... Tenzij je ze probeert zindelijk te maken vanaf een paar maanden oud.

Als je het niet erg vindt om tweedehands spullen te kopen, zoek dan naar een rommelmarkt in een wijk waar veel jonge mensen wonen. Of ga naar een grote markt (bijvoorbeeld de IJ-hallen) aan het einde van de dag, dan willen ze echt van hun spullen af. Ik had zelf een bugaboo voor 35 euro, na de wasmachine weer zo goed als nieuw! Zeker voor kindjes tot een jaar of twee worden de kleren zo kort gedragen, dat ze nog voor nieuw door kunnen. Wil je wel alles nieuw, geneer je dan niet en zet gewoon op je geboortekaartje in de kleine lettertjes dat mama gek is op kadobonnen van de H&M of Hema o.i.d. Je zal zien dat je evengoed nog een hoop kadootjes krijgt maar ook een hoop bonnen, en da's lekker shoppen!

10 jaar geleden

Ok Ok, sommige moeders hebben mazzel en kennen geen spuitluiers. Ook de kruikjes zijn niet zo duur. Wil jij dus onderlakentjes of een kruik, vooral doen. Hebben jullie dan tips voor andere besparingen/onnodigheden? Bij mijn tweede ben ik minder gaan werken en had dus ook minder te besteden. Ik ben toen overgestapt van Pampers naar eigen merk Etos of AH. Ik was er na een dag aan gewend (vond Pampers echt het beste) en het scheelt de helft! Verder gaan bij ons de tassen met zwangerschapskleding en kinderkleding van vriendin naar vriendin. Zitten altijd leuke dingen tussen.

10 jaar geleden

Ik had toevallig een "zomerbaby" en een appartement met temperaturen rond de 27 graden. Een kruik vond ik niet verstandig, mijn kraamhulp wel. Nadat de kraamhulp weg was, heb ik de kruik niet meer gebruikt. De kinderwagen was ook warm, die stond in de warme woonkamer. Weet niet hoe dat met een winterbaby gaat, die heb ik niet gehad en mijn volgende kindje wordt een voorjaars/zomerbaby. Heb het niet zo op kruiken i.v.m. het gevaar voor lekken en brandwonden. Vandaar eigenlijk en in mijn situatie hoefde het niet vanwege de hoge temperaturen.

10 jaar geleden

Even over de kruikjes, het gaat er niet om dat het in het kamertje lekker warm is. Een pasgeboren baby kan zijn eigen lichaam nog niet op temperatuur houden. Vandaar dat je daar een kruik voor nodig hebt. Na de kraamweek is het in de winter nog lekker als je het bedje voorverwarm met een kruikje. Of tijdens een winterse wandeling een kruikje in de kinderwagen. Een kruik kost bij de hema maar 5 euro. Daar hoef je toch niet op te besparen?

10 jaar geleden

niet helemaal mt je eens, ons kleintje was toen ze baby was juist wel doorgelekt en ik was erg blij met die extra beschermer, de pamper hield haar spuitluiers gewoonweg niet :)