Snap
  • Zwanger
  • Uitslagen
  • Regenboogbaby
  • Zwangernaverlies
  • vruchtwaterpunctie

Owen* krijgt een zusje!

Heftige rollercoaster met steeds meer positieve berichten

Op 2 september hadden we een echo waarop te zien was dat het vocht was weggetrokken. Ik vroeg ook na bij de echoscopiste wat normaliter hun protocol hierin is als ze bij de termijn vocht op de echo zien. Normaal gesproken maken ze zelf een vervolg afspraak voor een echo, en dan bij toename van nog meer vocht een doorverwijzing naar het ziekenhuis. Maar vanwege onze geschiedenis met Owen* willen ze geen enkel risico nemen. 

Heel begrijpelijk, en ik vind het ook alleen maar fijn dat we 'onder de loep' liggen en meteen doorverwezen werden. 

Omdat het vocht was weggetrokken, durfden we toch weer een beetje in de toekomst te geloven. We plannen op donderdag 10 september last minute een pretecho in om achter het geslacht te komen. Stiekem wist ik het al.. De mevrouw aan de telefoon waarschuwde ons nog dat het kon voorkomen dat het geslacht niet zichtbaar zou zijn (Met 14w 3d) maar de gok wilden we nemen. 's Avonds kunnen we terecht! De echoscopiste ziet het meteen overduidelijk; een meisje is onderweg. Een zusje voor Owen*! De echoscopiste kijkt zelfs in 3D en geeft ons een hele rits foto's mee.

Ralph moest even aan het idee wennen, maar zei vanaf het begin al "zolang dit kindje maar levend ter wereld mag komen" en dat is immers het belangrijkste!

Op 17 september mag ik nog eens bij onze vaste echoscopiste langskomen voor een echo. Ook zij bevestigd weer dat er een meisje onderweg is. We bekijken ook de ligging van het hartje, want bij Owen lag het hartje aan de rechterkant van zijn lijfje ipv aan de gebruikelijke linkerkant. Alles ziet er goed uit en we kunnen opgelucht het weekend in om op maandag voor de GUO (16weken) te gaan..

Op 21 september wordt ons meisje volledig goedgekeurd. Alles ziet er prima uit, groeit goed volgens de termijn; er worden geen afwijkingen vastgesteld. Wel in overleg met de gynaecoloog laten we de vruchtwaterpunctie voor de volgende dag staan. Chromosomale afwijkingen zijn immers vaak niet op echo's te zien. We nemen het zekere voor het onzekere.. 

3 dagen later worden we gebeld met de 'snelle' uitslag; trisomie 13,18&21 zijn in ieder geval niet vastgesteld! De berichten worden steeds positiever! We durven steeds meer te dromen over de toekomst en te geloven in deze zwangerschap, iets wat ik 6 weken geleden niet meer durfde te hopen..

Op naar 8 oktober, dan zal de volledige uitslag binnen komen!

3 jaar geleden

Wat fijn dat tot nu toe alles verloopt zoals het het zou moeten , het is jullie zo ontzettend gegund!!!❤️❤️❤️

3 jaar geleden

Wat ontzettend fijn dat tot nu toe alles goed is! Hou je ons als lezers op de hoogte? :-)