Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • kwaaltjes
  • evenvoorstellen

Enchanté

**Dit is een foto van mij - anderhalve week voordat ik (met 36 weken en 4 dagen) beviel van mijn zoon, Djano, op 23 oktober 2018.**

Hallo, lieve iedereen!

Mijn naam is Anh, geboren op 2 oktober 1993 en werk als Supervisor Groundhandling (grondstewardess) op Schiphol Airport. Samen met mijn partner Djordy (31 jaar - DJ van beroep) voeden wij onze jongen op in Utrecht. 

Ik ben dus op mijn 25ste mama geworden en het lijkt me erg leuk om met jullie al mijn hoogtepunten (en wellicht dieptepunten) als moeder te delen hier op Mamaplaats. Ik hoop op deze manier van jullie te kunnen leren en wie weet kunnen jullie dat misschien ook wel van mij! 

Na 10 jaar gebruik van de anticonceptiepil, besloot ik samen met Djor, te stoppen met het slikken van de pil in december 2017. We waren dolgelukkig toen we in Maart 2018 - op vakantie in Vietnam - erachter kwamen dat ik zwanger was! 

Mijn zwangerschap was top, heb er oprecht van genoten en ik mis het zelfs stiekem een beetje... Maar ik heb dat niet helemaal vanaf het eerste moment zo ervaren. Ik weet nog dat mijn eerste gedachte was: Als dit 9 maanden zo doorgaat, dan is dit de eerste en laatste baby in mijn buik! 

Het kwam ook grotendeels doordat we niet thuis waren en het toch hele vreemde geuren zijn in het buitenland. Ik was ook super moe de gehele dag en wilde alleen maar slapen. Laten we het ook maar niet hebben over die 14-uur durende terugvlucht in combinatie met de ochtendmisselijkheid die bij mij de hele dag duurde...

Maar inderdaad, na die 12 weken, na het eerste trimester; was het genieten! Hoe was jullie zwangerschap? Hadden jullie ook van die rare kwaaltjes zoals een bloedneus? Of last gehad van 'moodswings'? Ik denk dat Djordy daar ook hele blogs erover kan schrijven, haha!