Snap
  • Zwanger

Bang omdat je weet dat je al twee gezonde kinderen hebt

Bij deze derde zwangerschap denk ik over alles veel meer na dan bij de eerste twee, het lijkt wel dat nu ik meer weet, de zorgen meer zijn.

Herkent iemand dit??
We hebben twee superschattige lieve kinderen. Een meisje en vlak daarna nog een jongen. Op het meisje hebben we wat langer moeten wachten en hadden niet verwacht dat ik dus alweer een half jaar na haar geboorte (en nog volledig borstvoeding gaf) weer zwanger bleek. Desalniettemin bijzonder gewenst en waren we hieperdepiep met deze tweede.

Maar toen... Ik heb vroeger altijd geroepen dat 3 kindjes mij zo leuk leek. Maar deze twee zo dicht op elkaar was zo ontzettend druk. En na ander half jaar speelden ze zo lekker met elkaar. Toen vonden we het nog steeds prima zo. En daarna begon ik me ook steeds meer af te vragen of een derde wel 'handig' was; had hij/zij dan wel aansluiting bij broer of zus, die zo close met elkaar waren? Ik durfde het steeds minder. En zo'n derde die erna komt.. is die niet vreselijk verwend??

Totdat we plotseling toch 'om' waren en we daarna vrij snel in verwachting bleken.

Daarna had ik een tijdlang wel het gevoel... Maar ik ben al zo'n bofkont met twee gezonde leuke kinderen 'welk risico durf ik nu te nemen', hoe groot is de kans dat deze ook weer zo leuk en gezond is?

Oh en vorige week hadden we de 20 weken echo... Ik heb me nog nooit zo opgelucht gevoed: voor zover ze kunnen zien: weer een gezond ventje erbij!!

Ik geniet nu meer en ben minder onzeker. Dit is mijn laatste zwangerschap en ik wil er graag 100% van genieten!

9 jaar geleden

Dat is zo herkenbaar! Bij elke zwangerschap vind ik het een groter wonder dat alles "zomaar" goed gaat! Deze derde zwangerschap is voor mij ook een stuk minder vanzelfsprekend. Gek gevoel dat je bij de derde gewoon weer net zo en misschien nog wel meer onzeker bent over n goede afloop dan bij de eerste!

9 jaar geleden

Ik had dat bij mijn 3e zwangerschap ook meer, het gevoel van zou ik nou echt 3 gezonde kinderen krijgen?ik ging naar de 20 weken echo met een naar gevoel dat het nooit goed kon zijn.. Geniet verder van de zwangerschap

9 jaar geleden

dank je! Doe ik weer hoor!! :-)

9 jaar geleden

Heerlijk toch! Geen reden om je zorgen te maken joh lekker genieten van je zwangerschap :)