Snap
  • jarig
  • Verjaardag
  • slechtste dag
  • Kind

Dít is de slechtste dag voor kids om jarig te zijn

En dat is niet schrikkeldag 29 februari.

In de meeste gevallen kun je niet bepalen wanneer jouw kind geboren wordt. Tenzij het om een geplande keizersnee gaat en ze jou een dag op de kalender laten aanwijzen. Als dat het geval is: doe je kind een lol en kies niet voor 16 december. Dat is namelijk de slechtste dag om jarig te zijn, zo blijkt uit onderzoek. 

Je zou misschien denken dat 29 februari de slechtste dag van het jaar is om jarig te zijn. In dat geval ben je immers maar één keer in de vier jaar jarig. Toch schijnt er een andere dag te zijn, die jarigen nóg erger vinden. 16 december, dus. Waarom is dat zo?

16 december is de slechtste dag om jarig te zijn

De Britten onderzochten dit en vonden uit dat mensen die op 16 december jarig zijn, bijzonder ongelukkig zijn met hun verjaardag. 31% van de respondenten liet weten dat dit komt omdat er altijd te weinig mensen op bezoek komen. Men is namelijk altijd druk in december. Het is de maand van de feestdagen en ook tussen Sinterklaas en Kerst in zijn mensen daar druk mee. Zo zitten de weekenden vaak al ram vol, want er moeten kerstdiners worden voorbereid, surprises worden gemaakt en cadeaus worden gekocht. Daarnaast viert men de feestdagen ook vaak buiten de échte feestdagen om, bijvoorbeeld met vriendengroepen. Op doordeweekse avonden houdt men zich dan weer bezig met kerstborrels op het werk.

Waar de respondenten die op 16 december zijn geboren zich ook mateloos aan irriteren? Verjaardagscadeaus die worden ingepakt in kerstpapier. Misschien heb jij je hier weleens schuldig aangemaakt en ben je je van geen kwaad bewust. Knoop het dan in je oren: niet meer doen. Vinden ze niet leuk. 

De populairste verjaardag

Goed, kleine tip dus: niet bevallen op 16 december. Grapje natuurlijk, want dat heb je doorgaans niet voor het zeggen. Op welke datum je beter ook niet kunt bevallen is 30 september. Dat is namelijk de dag met de meeste jarigen in Nederland. Maar liefst 44.119 om precies te zijn. Grote kans dat je kind zijn verjaardag dan met een bekende deelt. De dag waarop de minste mensen jarig zijn is uiteraard 29 februari. Dat zijn er slechts 9723. Op 16 december zijn 39.902 pechvogels jarig. 

De beste dag om jarig te zijn

Welke jarigen zijn nou het meest blij met hun verjaardag? Dat zijn de mensen die op 28 juli jarig zijn. Waarom, vraag je je misschien af. Dat is immers in de zomervakantie. Ja, de kans is inderdaad groot dat er veel mensen op vakantie zijn, maar dat schijnen deze jarigen niet zo erg te vinden. Ze zijn blij dat het vaak mooi weer is op hun verjaardag en het is ook nog eens de week waarin ze hun salaris gestort krijgen. Dat is natuurlijk altijd reden voor een feestje. 

BRON: CBS

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.