Snap
  • Kind
  • kinderen
  • kerstdiner

Hoe overleef ik het Kerstdiner met kinderen?

Kinderen houden het iets minder lang uit aan tafel dan volwassenen...

Kerst veroorzaakt onnodige stress bij veel gezinnen. De feestdagen zouden juist leuk moeten zijn, voor iedereen! Om het iets dragelijker te maken voor zowel ouders als kinderen vertellen wij je hoe je het Kerstdiner doorkomt met kids:

Veel kinderen ervaren Kerst als iets vreselijks; nette kleren aan, papa en mama zijn alleen maar aan het kletsen met mensen aan tafel en de kinderen mogen niet te wild doen want dan worden de (nieuwe) nette kleren vies! Wat kun je als ouder doen om alle diners dragelijker te maken voor je kroost?

Kerstdiner tips

- Betrek de kinderen van begin tot eind: Ouders hebben meestal meerdere gangen tijdens het Kerstdiner. Je staat uren in de keuken, maar je kinderen willen na 20 minuten al van tafel. Geen ideale situatie. Om te voorkomen dat je kids er klaar mee zijn: maak ook voor kinderen meerdere gangen! Uiteraard in kleinere porties dan de volwassenen. Tip: serveer ook een aantal dingen waarvan je zeker weet dat ze het lekker vinden, dat maakt het diner ook iets dragelijker. 

- Wijnglazen: Laat je kids uit echte wijnglazen drinken, daardoor voelen ze zich meer betrokken bij het diner en zullen ze het langer volhouden! 

- Zelf koken: Eten zelf koken blijft voor kinderen het leukst. Hebben jullie nog geen Kerstmenu bedacht? Ga fonduen of gourmetten! Gegarandeerd succes bij de kids ;)

- Kindertafel: Als de kids het echt niet meer uithouden aan tafel, dan laat je ze even stoom afblazen. Het is natuurlijk wel ongezellig als er een aantal lege plekken zijn aan tafel. Maak een speciale kindertafel, dan kunnen de kids hun eigen gang gaan! 

Wil je meer weten over hoe je de drukke decemberdagen doorkomt met je kids? Lees dan ook deze blog: TIPS: zo help je je kind de drukke decemberdagen door

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Mamaplaats?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.