Snap

Mijn zwangerschap en PCOS #2

Yes ! De test is positief , en wat gaan we nu doen . De gyneocoloog wordt gebelt

Na wat gegevens doorgenomen te hebben , wordt er een afspraak gemaakt voor 1e echo . Oh ons geluk kan niet op , wachten duurt zo lang en het liefst wil je het al van de daken schreeuwen ! Het Hartje was te zien , nog niet te horen , ik werd gezet op 7 weken . Beide ouders hebben wij het laten weten dmv een kwarktaart met daarop het vrouw&man logo . ( we nemen wel vaker wat lekkers mee voor bij de koffie , dus dit was niet " verdacht " ) . Een mooi bijzonder moment & gelukkig vast gelegd !! 

De eerste 3 maanden was ik de ene dag moe en de andere dag kon ik de hele wereld aan . Ik werd wat eerder wagenziek in de auto  & ik was wat prikkelbaarder . Maar voor de rest voelde ik mij kiplekker ! Dit is een goed begin ! . Mijn placenta lag voor en rond de 12 weken voelde ik het eerste teken van leven , wauw wat bijzonder ! Ik las en hoorde dat dit ervaren word als "plopjes" . Ik kan jullie zeggen , nee zo zou ik het absoluut niet omschrijven . Het eerste gevoel van leven zou ik omschrijven : "alsof er een spiertje trilt , wat je wel eens bij je ooglid of in je been hebt " 

Het tweede trimester had ik meer energie. 1 keer heb ik rood helder bloed verloren , zo wat kan een mens dan in paniek schieten ! De verloskundige gebeld en gelukkig was er sprake van een contactbloeding , onschuldig dus . Deze periode ook geslachtsbepaling gehad , we krijgen een zoon ! Afentoe eens wat last van m'n onderrug , maar ook nu mag ik nog steeds niet klagen ! de kleine man lag vaak rechts , dan zag je een bobbel ! 

Het derde trimester .....Pff ik ben moe ! Ik werk in de zorg en ga 6 weken van te voren met verlof ...die laatste loodjes na je verlof toe zijn het zwaarst ...maar ik zet door , wat ik in me kop heb zitten ...& dan beginnen de eerste dagen van je verlof , heerlijk ! Ff bijtanken ! Maar al gauw weet ik niet wat ik met m'n tijd moet doen ... iedereen is aan t werk . " geniet van je rust nu het nog kan " dat heb ik vaak gehoord . Op een gegeven moment kom ik de deur niet meer uit , ik bedoel , fietsen met zo een dikke buik ging niet meer en km lopen kon ik ook wel vergeten . Gelukkig wonen een aantal vrienden op " loopafstand " & komen ze ook naar mij toe .  De Kleine man drukt vaak tegen m'n ribben aan . Maar hé, ik kan nog steeds zelf m'n schoenen aan doen & mezelf gewoon aankleden , alleen de laaste maand neemt m'n moeder het  huishouden over . Weinig klagen dus eigelijk ! 

Maar dan even een ander puntje....aan het begin van m'n verlof  zie ik de eerste strepen straie verschijnen . & heel eerlijk ...ik baalde ! Ja ik baalde gewoon !  Want al was ik op dat moment nog maar 6 kg aangekomen ( waar ik heel blij mee was !) ,  hier baalde ik gewoon van ...Sommige mensen hoor ik denken :" ja meid , dat hoort erbij , er groeit nu eenmaal een mensje in je buik & je huid  wordt opgerekt , je krijgt er wat moois voor terug hoor "!.   Yes , dat zal ook wel , maar dat moois hoeft niet mijn lichaam te "verminken" ... dat dacht ik serieus eventjes ...want de straie werd erger . IK ! die altijd op haar figuur let en nooit heeft mogen klagen kreeg  straie . Het is even slikken , maar je kan er niets mee , het is eenmaal zo , leg je erbij neer .....er zijn vrouwen die het veeeeel erger hebben ...geniet van je zwangerschap .... en accepteer het ...Dat heb ik uiteindelijk ook wel gedaan...maar toch ... 

Heeft de PCOS invloed gehad op mijn zwangerschap?!  

- Absoluut niet ! Ik heb een heerlijke zwangerschap gehad . Ik wist wie ik was & hoe ik mij voelde ! Ik had alleen wat last van " die beren op de weg zien". Ik was doodsbang dat ik er alleen voor zou komen te staan tijdens de opvoeding van ons kind of dat m'n partner mij zou verlaten of misschien wel vreemd zou gaan .... daar waren absoluut geen aanleidingen voor om dit te denken , maar toch dacht ik het .....

Mijn bevalling is ingeleid ... ik ben trots op mijzelf hoe het gegaan is & voor het eerst bevallen en het ouderschap ingaan heeft een hele impact ...daarover meer in mijn volgende blog.

Hoe heb ik mijn bevalling ervaren , hoe ging het herstel & wat vond ik daadwerkelijk van de eerste weken van het ouderschap ?! Bestaat die roze wolk nou & hoe voelt het om moeder te zijn?!