Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Knutselen met kinderen

Knutselen is iets wat alle kinderen eigenlijk wel leuk vinden. En het is quality-time met je kinderen. Knutselen is ook iets wat altijd kan, op een regenachtige dag, op een mooie zomer dag met zomerse spulletjes, kortom genoeg te bedenken. Al is dat bedenken soms wel wat lastig. Hieronder een aantal leuke ideeën om te knutselen met je kinderen.

Kistjes schilderen

Heel erg leuk voor op de kamer van je kindje. Wat is er nou mooier dan een zelf versierde kist voor zijn/haar speelgoed. Je kunt hiervoor echt alles gebruiken, papier, verf, textiel, etc. Laat ze hun gang gaan en als de kist droog is willen ze zeker opruimen.

Mobiel maken

Leuk om als kraamcadeau te geven, maar ook voor de eigen kamer om boven het bed op te hangen. Je maakt een mobiel met takken en stevig touw. Daarna kun je alles gebruiken om de mobiel te versieren. Eigen gemaakte poppetjes en dieren zouden er niet in misstaan.

Ketting maken van rietjes

Iets wat gemakkelijker is, is een rietjesketting. Een ketting gemaakt van rietjes. Je neemt een stuk touw en een aantal rietjes. Knip de rietjes in verschillende maten (zorg wel dat je verschillende kleuren hebt, dat maakt de ketting een stuk vrolijker). Rijg de stukjes riet aan het stuk touw en je kunt je eigen sieraden maken.

Poppenkast

Kinderen hebben veel fantasie. Je hoort ze vaak kletsen tijdens het spelen of nog in bed de dag doornemen. Leuk om deze fantasie te gebruiken voor een poppenkast. Wel natuurlijk een kast die zelf gemaakt is van een stuk karton en de poppen die zelf gemaakt zijn van sokken (je kunt dan de sokken gebruiken waarvan de andere van het paar verdwenen is) of wc rollen. Kinderen kunnen dan aan de ouder die gewerkt heeft de dag in eigen fantasie naspelen.

Versieren van mokken en borden

Leuke cadeautjes voor opa’s, oma’s, etc. Koop een aantal witte borden of mokken bij een discounter. Laat je kind deze versieren met verf. Je krijgt de mooiste creaties en de meest unieke cadeaus door dit knutsel idee.

Huisjes van (melk)pakken

Iedereen heeft thuis wel kartonnen pakken staan. Is het niet van de melk, dan wel van een ander drinksap of van de hagelslag of zelfs van de mixen die je aan het eten toevoegt. Hiermee kun je een hele stad ontwerpen. Met papier heb je de kartonnen verpakkingen in een handomdraai in een leuk huisje veranderd. En voor je het weet heb je samen een stad gemaakt met verschillende huisjes en/of winkeltjes.

Stempelen

Stempelen is iets wat iedereen leuk vind. Nog leuker is het om je eigen stempels eerst te moeten maken. Dit kan heel gemakkelijk met aardappelen. Je snijdt een vorm in de aardappel, even in de verf en dan op papier lekker stempelen. Rondjes kun je heel goed stempelen met lege wc rolletjes.

Kijkdoos maken

Een gouwe ouwe de kijkdoos. Kinderen kunnen hier hun eigen gang gaan met hun favoriete onderwerp of cartoon. Een kijkgat erin en zorgen voor wat ligt en hij is klaar om bekeken te worden. Misschien nog een gleuf erin voor de fooi…

Er zijn erg veel ideeën voor knutselen met kinderen. Kleuren is natuurlijk altijd een favoriet bij kinderen, maar om iets creatiever te worden heb ik wat ideeën opschreven. Ik hoop dat er veel kinderen en ouders plezier gaan beleven aan mijn ideeën. En natuurlijk zijn andere ideeën altijd leuk om ook te horen.

Heb jij nog leuke knutselideeën voor kinderen? Laat het weten in een reactie hieronder.

Veel knutsel plezier!

Geschreven door mama Kim