Blog header image

Litteken verdriet

Het is oké om te rouwen om de ervaringen die je niet hebt gehad.

Alweer iets meer dan een jaar geleden dat ik mijn keizersnede had. Tot de dag van vandaag vind is het nog steeds lastig om mijn litteken te accepteren. Natuurlijk ben ik super dankbaar voor mijn dochter. Als ik klaag over mijn litteken is vaak wat ik te horen krijg, maar je hebt er iets moois voor terug gekregen. Dat is ook zo, maar vrouwen die geen keizersnede hebben gehad hebben ook een prachtig kind gekregen. Als ik iets zeg over mijn litteken wil ik dat gewoon even kwijt dat heeft niks met mijn dochter te maken. Elke avond gaat mijn hand over mijn buik daar waar mijn litteken zit. Elke avond wordt ik er aan herinnerd. Ik let toch op of mijn onderbroek wel hoog genoeg zit zodat je mijn litteken niet ziet, of misschien toch dat ene strakke jurkje maar niet aan doen want misschien zie je het wel. Het kost tijd om het te accepteren. Door de keizersnede die ik heb gehad weet ik dat ik bij een volgende nooit meer thuis mag bevallen. Dat vind ik best moeilijk om te accepteren. Ik wilde zou graag thuis bevallen dat is iets wat dus nooit meer gaat gebeuren. Iemand heeft een keer tegen mij gezegd het is oké om te rouwen om de ervaringen die je niet hebt gehad. Vond dat een hele mooie en heb daar veel aan gehad. Ik zou dat aan iedereen willen mee geven dat je mag rouwen om de ervaringen die je niet hebt gehad. Of dat nu is door een keizersnede of omdat je bevalling gewoon anders liep dan dat je hoopte. 


Dan nog een vraag aan de mama’s die een keizersnede hebben gehad. Mijn litteken is best wel oppervlakkig dus met scheren haal ik hem ook regelmatig open. Zijn er mama’s die ervaring hebben met litteken massage of iets wat daarop lijkt? Ben benieuwd wat jullie ervaringen zijn. 


Trending: Hoe onze ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt.

23 uur geleden

Ik heb gesmeed met biodermal littekencreme en je ziet enkel een licht dun streepje. Heb het totaal niet ervaren zoals jij, had de keuze gemaakt voor een stuitbevalling, maar werd zonder spoed een keizersnede. Had alle rust en knapte erg snel op, dus juist als prettig ervaren. Sterkte!

1 dag geleden

Ik heb bijna 13 jaar geleden mijn dochter via spoed keizersnede gekregen. Mijn litteken is toen dicht gezet met nietjes.. mooi af gewerkt.. en behand met olie ( weet de naam zo niet maar tegen litteleken etc) ik zelf praat er met veel liefde over.. ik ben te vreden over hoe het is gedaan litteken zie je weinig van.. en ja ik heb een stuk wat verdoofd is.. maar verder je zal het kunne proberen met olie..

1 dag geleden

Ik heb ook een litteken van mijn keizersnede maar niemand valt het op en ik heb ook niet ervaren wat jij ervaart. Vergeet niet dat er heel veel moeders zijn die hun onderste niet meer willen zien of laten zien door inknippen of scheuren….. vraag is wil je daarmee ruilen?

1 dag geleden

Volgende week zit mijn litteken er 32 jaar, het heeft me nooit geboeid, eerlijk gezegd nóóit echt naar gekeken. Mijn focus en aandacht was en is bij mijn zonen. 😅😎✌