Snap
  • Mama
  • fitmom
  • mamaplaatscollab
  • tasteaeu
  • tastea
  • teamtastea

Fitmom geheimen en ervaring met Detox kuur Tastea

Mama van 3 jonge kinderen maar toch zin en puf voor een gezonde levensstijl? Hoe vind ik mijn motivatie, maar nog belangrijker; hoe behoud ik mijn discipline?! Ik deel jullie mijn "fitmom" geheimen!

Eind vorig jaar (2020) keek ik triest naar mijn kledingkast. Die leuke jurk die ik niet meer aan deed omdat ik er wel 5 maanden zwanger in leek en mijn lievelingsbroek zat te strak. Inmiddels was mijn jongste een half jaar en creëerde ik nog steeds zwangerschapskilo's, corona kilo's of hoe je t maar wil noemen. Maar behalve de extra kilo's (wat echt niet het meest belangrijke was) voelde ik me sloom. Weinig energie. Vaak chagrijnig en een kort lontje. Snoepte en snackte alles wat los en vast zat. Geen rem!

Ik deelde mijn frustraties op Instagram en ik kreeg zoveel herkenning terug.

Hierdoor kreeg ik motivatie! We startten een groepje met "insta fit ladies" en deelden onze plannen samen. Samen motiveerden we elkaar.

Alleen daar kwam de decembermaand. Ik dacht bij voorbaat al: dit gaat mij niet lukken, die ene maand maakt ook niet meer eruit: vanaf januari ga ik knallen! PS: ik heb nog nooit een goed voornemen gehad voor een nieuw jaar, maar blijkbaar was dit mijn eerste.

En ik begon! De eerste maandag van januari zette ik de rem erop.

Fit mom geheimen

Eten:Ik downloadde een gratis app waarbij ik kcal kon bijhouden. PUUR om even weer stil te staan wat je soms allemaal tot je neemt. Je kan zoveel kleine aanpassingen doen, alleen al bijv door bewust te kiezen welk broodbeleg je eet EN om jezelf soms toch te belonen in de avond als je die dag zo goed bezig was geweest.

Ik had de regel voor mijzelf dat ik in het weekend wel dat ene taartje nam of het bakje chips, met mate uiteraard. Anders wist ik dat ik dit sowieso nooooit zou volhouden.

Drinken:Geen geheim. Veel water drinken. Zet ergens een flesje water neer. Begin de dag met warm water en daarna een kop thee.

Op het aanrecht zette ik een glas water, elke keer als ik in de keuken was (dat gebeurd nogal vaak met 3 kids) tapte ik hem vol en dronk ik hem in 1 x op. Houdt bij voor jezelf hoeveel je binnenkrijgt; ook dit motiveert!

Sporten/bewegen:2 - 3 x per week deed ik "at-home workouts" boven op een matje. Enige wat je nodig bent is het matje en sportkleding. Je hebt ontzettend veel apps met workouts en ook op YouTube vind je er genoeg. Ik vond het alleen al leuk om er een uit te zoeken, daardoor kreeg ik al zin om mezelf te gaan bewijzen.

Voordelen hier van vind ik echt dat je niet aan verplichtingen of een duur abonnement o.i.d. vast zit. Ander groot voordeel is dat het minimale tijd kost: het is thuis, dus binnen een half uur kan het gepiept zijn!

Hiervoor heb je dus wel enorm discipline nodig. Wat mij hielp was dat ik dit in mijn agenda zette. Het idee dat als de kids op bed liggen, jij je oefeningen gaat doen (ik deed vaak workouts van 20-30 min), je springt vervolgens onder de douche en dan zit je ECHT verdiend met je benen omhoog op te bank. Bijna geen excuses meer te bedenken toch? Dit motiveert dan logischerwijs ook om gezonder te blijven eten en drinken (want ja, ga je nu echt dat bakje chips eten? heb je je daarvoor net uitgesloofd? echt niet)!

De andere avonden probeerde ik vaak mijn stappen te halen als dit overdag niet was gelukt. Extra gezellig om dan met een vriendin af te spreken of om lekker met een podcast "in je oren" te gaan stappen.

Activity horloge:Ik heb mezelf een smartwatch cadeau gedaan. Ook met de intentie er motivatie van te krijgen. En dit is zeker gelukt!Net even beslissen 's avonds een extra blokje om te gaan.Bijhouden hoeveel glazen water je drinkt.ZIEN hoeveel je daadwerkelijk slaapt.

Wegen:

1 x in de week ging ik wegen, dit hield ik bij in een app. Dit is wel spannend, want kan motiveren en demotiveren. Maar als het een tegenviel dacht ik positief: dit zijn vast mijn gekweekte spieren. 

Snap

Zomervakantie, dag motivatie en discipline

Nou ja, in de zomer was het drama. Alle remmen waren weer los. Sporten? Ging van 2 x naar 1 x per week en toen de kids zomervakantie hadden heb ik dit helemaal niet meer gedaan. Laten we het maar niet over alle snacks, snoepjes en ijsjes hebben...

Uiteindelijk heb ik 7 weken lang mij  "misdragen" en daar heb ik ook echt wel even van genoten hoor. Nu even niet. Komt wel weer.. Maar ja, wanneer? Die zin moet je dus écht wel weer zelf maken!Zo lastig! De snoepjes bleven mij roepen. Het gymmatje stelde ik elke week uit... Maar het meest vervelende vond ik; dat ik mij weer sloom voelde. Ik zat niet meer in de vicieuze cirkel van gezond eten - voldoende bewegen - goed slapen.

Detox tea van Tastea

O Yes, toen kwam mijn motivatie weer terug! Ik mocht de 30 dagen detox thee proberen van Tastea.

Inmiddels heb ik heb nu 14 dagen in gebruik, ik ben dus op de helft en deel graag mijn ervaringen met jullie!

Wat houdt het in? De detox tea bestaat uit een "Morning tea" en een "Evening tea" Vanzelfsprekend: voor 's morgens en 's avonds een kop theeOp de foto helemaal bovenaan zie je de 2 bussen thee! 

Zodra ik ben begonnen met de detox thee heb ik weer opgepakt dat ik 1x per week wil sporten, dat ik weer meer water ga drinken en minder wil snoepen en snacken. Ik ben wel minder streng dan in het voorjaar, want qua kilo's hoeft er niets af, maar als dat opgeblazen buikje weer wat minder wordt daar krijg ik dan wel extra energie van (en motivatie)!

De theeblends ruiken heerlijk! Ziet er ook echt goed uit vind ik met alle gedroogde stukjes fruit en kruiden. Maar ze smaken nog lekkerder dan dat ze ruiken! Ik ben nogal kieskeurig, maar dit vind ik echt goede thee!

Wat merk ik?

- de theeblends werken vocht afdrijvend en ik merk echt dat ik veel vaker naar de toilet moet > dag overtollig vocht!- ik slaap beter! Echt waar, ik zie het terug op mijn smartwatch. Ik slaap langer dieper. - het motiveert om 's avonds niet te snacken: want die kop thee 's avonds staart je aan en laat weten dat je discipline moet hebben!- opgeblazen gevoel wat ik wel eens heb is niet weer terug geweest- langer een vol gevoel / minder hongergevoel

Nou dit is toch al een best fijn rijtje! Nog 16 dagen te gaan! Wie weet wat er die dagen nog zullen gebeuren!

Wil je dit ook proberen? 

Ik mag een mooie kortingscode met jullie delen! Met de code: "Liset30" krijg je 30% korting op alle theeblends van Tastea, via deze link.

Ja, alle!Want behalve de detox kuur hebben ze nog zoveel meer!Speciaal voor de zwangerschap, borstvoeding gevende mama's, andere mommyblends, voor extra energie, thee voor kids, om lekker te kunnen slapen, voor huid, haar en nagels en ga zo maar door!

Zelf heb ik ook de "Naughty caramel" en de "Tutti frutti ice tea" mmmmm ook enorm lekker!  

Vind je het leuk om mij te volgen? Kijk dan op @kijkjebijliset voor een kijkje in mijn leven als mama van 3 kleine jongens. 

2 jaar geleden

Wat goed zeg! Je moet gewoon die knop gevonden hebben he! Puur alleen de drankjes etc zal indd weinig doen, maar geeft je wel motivatie (mij in elk geval) 😁

2 jaar geleden

Ik geloof niet zo in al die drankjes en shakes en speciale voeding voor gewichtsverlies.. maar buiten dat deed ik het precies als jij.. in 3 maanden 17 kilo kwijt.. enkel door voeding aan te passen (kha) en meer te bewegen..

2 jaar geleden

Ja vasthouden is ook erg belangrijk, we gaan sowieso knallen tot december, dan wordt het vast weer een maandje gekkigheid 😂

2 jaar geleden

Wat goed dat je, je motivatie weer hebt gevonden nu zien te vast houden. fijn dat je ook dieper slaapt misschien ook maar eens gaan proberen want echt diep slapen is niet terug te zien op mijn horloge. bedankt voor die fijne kortingscode 😁