Snap
  • #mama #depressie #vroeggeboorte
  • #vroeggeboorte
  • #zwangerschapsdepressie
  • Mama

Depressie

Depressie na ziekenhuis periode

Eenmaal thuis kwam er ineens alles uit.

Hazel deed het goed. We moesten wel vaker na het ziekenhuis vanwege  haar open ductus.  Dan werd er weet een  echo gemaakt.  We hadden veel afspraken  ziekenhuis iedere 2 weken.  Het consultatiebureau wat vaak kwam . De fysiotherapie die vaak kwam. 

Je dacht rust te krijgen maar nog steeds veel afspraken.  Mijn lichaam was nog aan herstellen van de horror keizersnede.  Na een paar weken begon mijn lichaam alles eruit te gooien.  Mijn reuma werd mega  actief de longcovid werd actief.  Ik had maanden op de automatische piloot geleefd.

Na weken verder merkte ik dat ik me  steeds slechter voelde. Na de dokter gegaan en wrijf werd een depressie vast gesteld.  Wat vaker voorkwam  bij moeders  na de periode van het ziekenhuis  en vroeggeboorte. 

Ik zou hulp krijgen ik moest naar een psycholoog en kreeg medicijnen.  Het was voor mij het gevoel ik faalde een lichaam wat me in de steek liet.  Ik ben dankbaar dat consultatiebureau en de top fysio vaker kwamen . Nu om mij te ondersteunen. 

Helaas werd de depressie erger. Er was gelukkig begrip van vrienden.  Kreeg ik steun van andere ouders  met prematuur baby's.  Mijn partner  die er voor me was. Er was ook zoveel gebeurd.  Mijn schoonvader die net een paar maanden voor de geboorte van Hazel was overleden.  De vroeggeboorte van Hazel.  Een werkgever die totaal geen begrip had. Die verwachtte zelfs dat ik dag na spoed keizersnede naar de arboarts moest gaan. De werkgever is tot op heden vreselijk  geen begrip je geen rust gunt. Gelukkig had het uwv wat me ging helpen. 

Mijn  lichamelijke klachten werden erger. Mijn depressie  Helaas ook.

Ik voelde me steeds meer een zwakkeren. Omdat ik niet te baas kon wat er allemaal was.  Hazel deed het goed ze lachtte veel groeide goed.  Van haar genoot iedere minuut.  Ze was degene die me erdoorheen hielp. Voor haar moest ik vechten.

Een depressie die mijn leven beheerste .  Zo moeilijk te bevatten.  Vaak zeiden ja maar met Hazel gaat het toch goed.   De eerste weken na de geboorte was het überhaupt de vraag red ze het houdt ze er iets aan over.

Nu was  Hazel al vanaf begin een vechtertje en liet de artsen steeds verbaast staan.

Nu zijn maanden verder en helaas  is depressie erger geworden door zoveel dingen die er nog gebeurd  zijn. 

In mijn volgende verhaal ga ik vertellen hoe met  Hazel nu gaat.