Snap
  • borstvoeding
  • borstvoedingsmaffia
  • borstvoedingsmama
  • normaliseerborstvoeding
  • Borstvoedingstaboe
  • Borstvoedinginhetopenbaar

‘Dat is niet míjn probleem..’

Borstvoeding in het openbaar moet geen ding hoeven zijn..

Borstvoeding. Als het je gegund is, is het het mooiste wat er is. Gaan we samen op pad? Geen probleem, het was even oefenen, maar inmiddels kunnen we heel discreet, zonder dat anderen ook maar een stukje borst of tepel zien, onze gang gaan. Mensen kijken zelfs heel liefdevol onze kant uit of geven een compliment, maar gisteren kregen we zeer plotseling onze eerste afwijzing.

Nee, het mocht niet. Waarom niet? Omdat ik aan de mensen om me heen moest denken. Dat ik al meerdere malen in diezelfde zaak had gegeten en tegelijkertijd gevoed, maakte volgens haar niets uit en toen ik aangaf dat we eigenlijk iets wilde komen eten was haar letterlijke reactie:

Dat is niet míjn probleem

Regelmatig zie ik op social media voorbij komen dat borstvoeding in het openbaar genormaliseerd moet worden, dat er een taboe op rust. Nooit sprak het me aan, tot nu. Want terwijl mijn gezelschap haar flesje kunstvoeding maakt en haar zoontje in diezelfde zaak aan diezelfde tafel zijn voeding geeft, moet ik míjn zoontje zijn voeding maar op de gang geven? Beláchelijk. Zoiets maakt me gewoonweg boos, verdrietig, onzeker, terwijl ik me juist zo ontzettend krachtig hoor te voelen dat míjn lijf en míjn bloedeigen moedermelk ervoor zorgen dat mijn zoontje groeit en van die lekkere kakwangen en ‘elastiekjes’ om zijn armpjes en beentjes krijgt. 

Uiteindelijk liep het met een sisser af en ‘als het echt niet anders kon’ mocht ik toch ter plekke voeden, maar voor mij was het kwaad al geschied. Als het zo moet, gaan we het gewoon niet meer vragen, gaan we het in het vervolg gewoon doen. Ze kunnen me moeilijk aan mijn haren de tent uit slepen. Plus: ik heb de afgelopen maanden niet voor niets met één hand leren eten. Die vaardigheid wil ik ook graag buiten de deur showen 😝.

Jessica's avatar
10 maanden geleden

Niks van aantrekken hoor, ik geef zelf ook borstvoeding ook in het openbaar 😘

GerlineVML's avatar
11 maanden geleden

Jeetje zeg wat een nare reactie! Ik vind persoonlijk wel dat je een beetje discreet moet kunnen voeden, niet alles "out in the open", vind ik ook niet nodig. Maar zoals je zelf al aangeeft was het dus een heel discreet moment. Volgende keer dat iemand jullie sommeert op de gang te zitten, opper je hetzelfde terug! ;-)

's avatar
11 maanden geleden

Ik was er niet meer terug gekomen, gestoord

Mammara's avatar
11 maanden geleden

Vervelend, ik was denk spontaan ergens anders gaan eten na het voeden

LevenmetLies's avatar
11 maanden geleden

Denk dat ik er juist blijf eten, in het bijzonder tijdens een voedmoment, zodat ze lekker tegen m’n borsten aan moeten blijven kijken 😝

Mammara's avatar
11 maanden geleden

Ik gun ze de inkomsten dan niet 😉

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij LevenmetLies?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.