Snap
  • Kind
  • typecursus
  • loikidzz
  • mamaplaatscollab
  • lifeskill

Life skills: blind typen

Nieuwe skills leren is altijd een leuke uitdaging, toch? En deze vond ik toch wel onder de noemer ‘life skills’ vallen: blind typen. Tipje van mij: met de LOI Kidzz typecursus leert je kind blind typen in ongeveer 20 weken op een leuke en avontuurlijke manier! 

Deze kans pakte ik dus met beiden handen aan en dacht wauw, te gek voor Julia! Julia was het daar zelf in eerste instantie niet meteen mee eens… “Mama, dat is toch voor basisschoolkinderen? En ik ben Dyslect! Dat kan ik niet.”  Oeps... Hoe ik haar toch heb kunnen motiveren?

Life skills: blind typen, ook voor dyslecten

Mijn dochter ging dus niet meteen juichen toen ik haar vertelde over de LOI Kidzz Typecursus. Als dyslect heeft ze een hekel aan alles wat met taal te maken heeft. Hoe ik het in m’n hoofd kon halen dat het een leuk idee was om dit te gaan doen. Het game element heeft haar gelukkig kunnen overhalen om toch van start te gaan met deze rete-spannende typecursus. Julia is 13 jaar en zit in de tweede klas van de middelbare school. Ze is gek op gamen en houdt ook enorm van bordspelletjes. Ons gezin telt alleen maar dyslecten, waardoor we moeite hebben met taal en grammatica. Ze moest er dan ook echt even inkomen en aan het begin zonk de moed haar in de schoenen. Al snel werd ze er wat handiger mee en begon ze het spelelement te waarderen en herkennen. 

LOI Kidzz heeft diverse varianten van de typecursus. Julia volgt de speciale dyslexie-variant voor kinderen van 13 jaar en ouder. De typecursus is dus zeker niet alleen geschikt voor basisschoolkinderen tussen 9-12 jaar! Bij de afwijkende variant voor kinderen van 13 jaar en ouder kan de cursist (je kind) zelf bepalen om lesstof/oefeningen over te slaan. Op deze leeftijd hebben kinderen namelijk meer zelfkennis dan jongere kinderen. Mocht het niveau toch niet voldoende zijn, dan moeten de overgeslagen lessen opnieuw gedaan worden. 

Typemachine

Wij ouders leerden vroeger typen op een typemachine. Tegenwoordig doen we dit op laptops en PCs met toetsenbord. De typecursus van LOI Kidzz heeft een pakket met stickers in het spionnenpakket, waarmee je op een gegeven moment het toetsenbord afplakt. De typevaardigheden worden spelenderwijs aangeleerd middels een spannende en avontuurlijke game in een virtuele omgeving. Wat een verrijking als je lekker vlot met tien vingers kan tikken. Je werk is dan een stuk sneller klaar! 

Gamend leren = beter leren

Veel onderzoeken wijzen uit dat gamend leren voor kids ideaal is om nieuwe vaardigheden aan te leren. De games in de spionnenschool van LOI Kidzz zorgen voor afwisseling, motivatie en uitdaging. Daar is deze typecursus op gebaseerd. Ze leren spelenderwijs en dat houdt het ook leuk en motiverend. Door regelmatig kort even te oefenen met de games vinden ze na een tijdje de letters blind op het toetsenbord en dan gaat het echt in de vingers zitten. De motiverende omgeving helpt ook zeker mee om door te blijven gaan. Als het typen eenmaal in de vingers zit, is het een vaardigheid voor het leven.

Snap

Best beoordeeld

De typecursus van LOI Kidzz is de best beoordeelde typecursus die er te vinden is, en ik kan het ook zeker aanraden! Niet alleen voor basisschoolkinderen, maar juist ook in de brugjaren van de middelbare. Want, daar gaat je kind zeker profijt van hebben. En hoe veel leuker dan spelenderwijs kan je je kind een life skill aanleren? Wat mij betreft: mission accomplished!

Ben jij ook enthousiast geworden en wil jij dat jouw kindje goed blind leert typen? Neem dan een kijkje op de website van LOI Kidzz! Extra leuk: je ontvangt € 30,- korting + een gratis spionnenpakket.

3 jaar geleden

Gaaaf!!