{{ message.message }}
{{ button.text }}

Leren blindtypen

Jaylin mocht iets proberen wat ze al heel lang wilde proberen

Afbeelding blog 'Leren blindtypen' Achtergrond blur afbeelding

Geen overbodige luxe

Jaylin mocht iets proberen wat ze al heel lang wilde proberen, namelijk; leren blindtypen. Voor school werkt ze thuis regelmatig op de laptop aan schoolopdrachten en ook op school maken ze veel gebruik van Chromebooks. Het is dus geen overbodige luxe om te leren blindtypen. Vroeger toen ik zelf nog op school zat werd dit standaard als les gegeven.

Cursus

Bij LOI Kidzz hebben ze dus een superleuke typecursus in elkaar gezet voor kinderen vanaf 9 jaar. Tijdens deze cursus leren kinderen op spelenderwijze blind typen. Als spion moeten ze een mysterie oplossen, codes kraken en nog veel meer.

Afbeelding blog 'Leren blindtypen'

"Jaylin mocht iets proberen wat ze al heel lang wilde proberen, namelijk; leren blindtypen"

Toetsen

De kinderen leren stap voor stap steeds meer letters blindtypen. Het is niet zo dat ze in één keer in het diepe gegooid worden. Jaylin begon met de letters d j k en f, zo uit mijn hoofd. Na elke periode volgt er een toets, deze meet de foutjes die nog gemaakt worden en ook de snelheid van het typen. Het zijn niet hele ingewikkelde spannende toetsen hoor, Jaylin vond ze heel leuk om te maken. Na elke toets krijg je als ouder een email met daarin een overzicht over hoe de toets gemaakt is. Na de toets gaat het verhaal over het mysterie verder en komen er weer nieuwe letters bij. 

Pakket 

In het cursus pakket zit alles wat je kindje nodig heeft voor de cursus, het enige wat je zelf in huis moet hebben is een laptop of pc. In het pakket zitten o.a stickertjes die je op de toetsen kunt plakken, (don’t worry je kunt ze ook weer heel gemakkelijk verwijderen 😉 ), zodat ze niet kunnen spieken. De kleur van de letters helpt kinderen om de juiste vingerbaan aan te leren, zodat dit een automatisme wordt en ze uiteindelijk blind kunnen typen.

Afbeelding blog 'Leren blindtypen'

Goede houding

Wat ik ook prettig vond is dat er binnen de cursus regelmatig gevraagd wordt aan de kinderen of ze goed zitten. In de juiste houding, rug recht tegen de rugleuning, benen op de grond enz. Ook vertellen ze aan de kinderen dat ze het beeldscherm niet te dicht voor zich moeten houden. 

Diploma

Aan het einde van de cursus krijgt je kind een diploma, wat natuurlijk extra leuk is. Jaylin vindt deze cursus van LOI Kidzz onwijs leuk, het leren blind typen ging haar goed af. Het allerleukste vindt ze het verhaal waarin ze een spion speelde en dingen moest oplossen. Ze loopt de cursus heerlijk enthousiast in haar eigen tempo door: op naar het diploma!

Hebben jullie wel eens een typcursus overwogen voor je kindje(s)?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je