{{ message.message }}
{{ button.text }}

Als leren typen superleuk kan zijn!

We hebben sinds kort een superspion in huis.....

Afbeelding blog 'Als leren typen superleuk kan zijn!' Achtergrond blur afbeelding

Het spookte al een poosje door m’n hoofd. Eigenlijk moet hij toch weer opnieuw beginnen…. Dus toen ik de oproep van mamaplaats kreeg, om een kind tussen de 9 - 12 aan te melden voor de typecursus van LOI Kidzz twijfelden we niet. Sterker nog; hij vroeg gelijk of dat die leuke typecursus was met al die opdrachten in de Super Spy school!

Enkele jaren geleden deed Silas al een poging. We kozen toen al voor LOI Kidzz omdat die gewoon het leukst leek, en de ervaringsverhalen zo goed waren. De combinatie met niet op de juiste school zitten, maakte dat hij nog niet halverwege de typecursus kwam. En ik baalde, want weer een negatieve ervaring voor hem. Terwijl de typecursus zo leuk was!

Moet ie dan maar jaren lang, net als z’n mams met 3 - 4 vingers typen?

Na jaren tobben op welke school hij goed zou zitten, welk aanbod bij hem past, vonden we zijn huidige school. Hij kon groep 8 laten zitten, en deed hier een tussenjaar, het Intermezzo. Wat een verademing. Nu, een jaar later, de brugklas. Een jaar, waarin dus niet alles meer nieuw is.Er is ruimte voor meer, dus aan de bak met de typecursus.

En eigenlijk? Kan hij ook niet zonder…. de school waar hij op zit, maakt veel gebruik van digitale leermiddelen, er zijn zelfs bijna geen boeken. Moet ie dan maar jaren lang, net als z’n mams met 3 - 4 vingers typen? Man, dat gaat hem slaap schelen als ie straks werkstukken, scripties en toetsen moet maken. En als je ambulancebroeder wil worden, dan zit er nog wel wat jaartjes studie aan te komen, dus ik gun hem dit zo!

Afbeelding blog 'Als leren typen superleuk kan zijn!'

Het leuke van deze typecursus is dat het echt aansluit bij de belevingswereld van kinderen.

Het leuke van deze typecursus is dat het echt aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Voor zowel jongens als meiden! Door de opzet kom je echt in een digitale omgeving waar je aan de slag gaat.

De uitleg van Miss J is goed te begrijpen, Silas heeft Qwerty en het schoolhoofd ontmoet en volgens hem ‘is hij nieuwsgierig naar de rest.’

En het mooie voor de paps en mams is dat je mee kan kijken. Je krijgt namelijk iedere week een update van de vorderingen van je kind per mail. Kan je mooi doen of je er alles van snapt ;-)

We hebben er een leuke uitdaging van gemaakt, hij en ik. 3 x per week willen we na het eten een half uur bezig gaan. Hij met z’n Spy school typecursus van LOI Kidzz, ik met m’n korte HBO studie van de LOI. Hij zal wel snel een voorsprong krijgen, blufte hij vandaag: ‘want het is bijna herfstvakantie, dus dan ga ik mooi een stuk sneller!’

We zullen zien kind, we zullen zien :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je