Snap
  • DIY
  • Badkamer

Voordelen van het verbouwen van een badkamer voor het hele gezin

Een fijne badkamer waar het hele gezin zich goed voelt is erg belangrijk. Douchen of in bad gaan is voor jou en de kinderen niet altijd alleen maar een moment om je te wassen, maar ook om even te relaxen. Daarom is het slim om je bad te investeren in een fijne complete badkamer. Je badkamer wordt bruikbaarder en krijgt extra bergruimte als je hem renoveert en van extra meubilair voorziet. Het installeren van planken en kasten vergroot de opbergruimte, terwijl het installeren van douchebakken en soortgelijke badkamermeubels de bruikbaarheid van de badkamer verhoogt.

Veiligheid en gezondheid van je gezin

Regelmatige badkamerrenovaties zijn van cruciaal belang, meestal om gezondheidsredenen, maar ze zijn ook nodig om lichamelijk letsel te voorkomen als je badkamer niet onderhouden is. Als badkamertegels gebarsten zijn, kan dit het geval zijn, en als de tegels niet vervangen worden, kan dat lichamelijk letsel tot gevolg hebben voor iedereen die de badkamer gebruikt. Een badkamerverbouwing verbetert niet alleen de veiligheid voor je gezin, maar geeft je huis ook een opknapbeurt waardoor de marktwaarde stijgt. 

Je wilt zo veel mogelijk tijd thuis doorbrengen.

Lichamelijke beperkingen door ziekte of ouderdom kunnen aanpassingen aan het toilet nodig maken. Bijvoorbeeld door steunbeugels toe te voegen, gladde tegels te bedekken met een antisliplaag, badkuipen te verwisselen voor inloopdouches, gemakkelijk te bedienen kranen en een eenvoudige toiletset te installeren, enz. Zelfs als je momenteel in perfecte fysieke conditie bent, kun je ervoor zorgen dat je nieuwe badkamerontwerp de grootste impact op je leven zal hebben.

Het onderhoud van een moderne badkamer is eenvoudiger

Ook al werkt een gedateerde badkamer vaak nog, het is niet bepaald comfortabel. Kranen en tegels kunnen allerlei gebreken vertonen. Dagelijkse irritaties zijn het gevolg. Het is moeilijk om een badkamer met gebarsten tegels of een toiletpot waarvan het glazuur is weggesleten schoon te maken. Je merkt waarschijnlijk dat je je afvraagt waarom je het schoonmaakdoekje steeds opnieuw blijft gebruiken. Dit gevoel zal niet meer bestaan na het herinrichten van je badkamer.

Weet jij al hoe je je nieuwe badkamer vorm gaat geven? Doe je dat met nieuwe badkamer meubels of kies je ervoor om alleen een spiegel of de verlichting te vervangen? Keuze genoeg!