Snap
  • DIY
  • Tuin

Hoe voeg je een leuke sfeer aan je tuin toe

Ook al is het inrichten van een piepkleine buitenruimte misschien moeilijk, het is beslist te doen. Er zijn zoveel kleine tuinideeën om je door te laten inspireren met een beetje fantasie en wat listige ontwerptechnieken om de ruimte te optimaliseren. Het gebruik van multifunctionele terrasmeubelen, verticale tuinen, en opvallende potten zijn maar een paar van de gemakkelijke en goedkope methoden om je kleine tuin te maximaliseren.

Een eigen composthoop maken is waardevol

Het klinkt misschien niet als heel leuk of gezellig, maar het is duurzaam, beter voor je tuin, het milieu, en vooral, je bankrekening! Leer hoe je compost aanbrengt, rekening houdend met wat je moet toevoegen (en wat niet) om het juiste evenwicht te bereiken, en hoe je een combinatie van dode bladeren, mest, en andere materialen in je tuin kunt gebruiken.

Laat bomen groeien – een leuk idee

Ook al zijn hun kwaliteit en schoonheid alleen al opmerkelijk, ze zijn ook adembenemend en interessant door hun vermogen om CO2 op te nemen en zuurstof uit te stoten. Op dezelfde manier bieden bomen beschutting en voeding voor het natuurlijke leven. Als ze mooi geplaatst zijn, kan hun schaduw je huis verkoelen, wat je geld en energie bespaart. Combineer ze met mooie tuintegels om een hele fijne sfeer in huis én tuin toe te voegen.

Een kruidentuin toevoegen aan jouw tuinontwerp

Kruiden kunnen buiten je voordeur gekweekt worden, zelfs op de meest beperkte plaatsen. Maak een assortiment van potten en plant je favoriete kruiden en andere die je nog nooit geprobeerd hebt (je weet nooit, misschien vind je een nieuwe favoriet!). Een gezonde mix van eenjarige en meerjarige kruiden kun je bereiken door beide te planten.

Rozen zijn een must-have in elke tuin. Bovendien kunnen ze vrijwel overal groeien. De nieuwe struikvariëteiten zijn ziektebestendiger en veerkrachtiger, waardoor ze ideaal zijn voor beginnende tuiniers.